Servis avtomobila - redno vzdrževanje vozila zagotavlja večjo varnost na cesti

Kot vsaka tehnološka naprava tudi vaše vozilo zahteva vzdrževanje. Brezhibnost avtomobila je ključnega pomena za varnost na cesti, pravočasni in redni servis avtomobila pa k temu lahko odločilno pripomore. Redni avtoservis omogoča pravilno delovanje vašega jeklenega konjička, hkrati pa odpravlja vse potencialne napake, ki bi mu lahko trajno škodovale. Z računalniškim pregledom namreč lahko odkrijemo še tako majhno napako, ki lahko sicer počasi, a vztrajno privede do mnogo hitrejše obrabe ali celo do okvare sistemov. Stalno obnavljanje sistemov v avtomobilu obenem pripomore k njihovemu brezhibnemu delovanju. To na eni strani prinaša cenovno ugodnejše vzdrževanje vozila, na drugi strani pa daljšo življenjsko dobo vašega avtomobila.
Redni servis avtomobila je treba opraviti na vsakih 15.000 prevoženih kilometrov oziroma enkrat na leto, tudi če v tem obdobju omenjene razdalje ne prevozite. Redni servis vozil ni le menjava olja v avtu in popravilo kakšne malenkosti, pač pa bistveno več. Vsak redni servis avtomobila vsebuje temeljit pregled zavor, amortizerjev, izpušnih sistemov ter podvozja. Pri pregledu podvozja se opravi optična nastavitev podvozja oz. avtooptika. Pravilna avtooptika je ključna za stabilno in varno vožnjo pa tudi za dolgo življenjsko dobo vaših pnevmatik.

Servis avtomobila v Ljubljani

Menjava olja v avtu - brez olja pride v motorju do trenja

Menjava motornega olja je eno od najpomembnejših opravil, ki ga vključuje servis avtomobila. Brez tega opravila v motorju pride do trenja, v gorivu pa se nabira motorno olje iz preostankov zgorevanja in kovinskih delcev. Ti zmanjšujejo zmogljivost podmazovanja motornega olja in obrabljajo motor.
Z menjavo olja se motorju zagotovi boljše podmazovanje. Menjava olja v motorju je potrebna vsakih 10.000 do 15.000 km, izvaja pa se takrat, ko je motor avtomobila še topel.
Menjava olja za osebna in dostavna vozila je možna skoraj na vseh Vianorjevih prodajnih mestih. Poleg menjave olja se lahko odločite tudi za nakup motornega olja, oljnih filtrov in različnih masti.
Servis avtomobila je v servisnih delavnicah Tip stop Vianor tudi prijazen do okolja. Pri menjavi vašega motornega olja namreč poskrbimo, da so nevarni odpadki, kot so odpadno olje in stari oljni filtri, ustrezno odstranjeni.

Malomaren odnos do vašega avtomobila lahko privede do nepredvidenih situacij v prometu, zato nikar ne odlašajte in poskrbite za reden in pravočasen servis avtomobila. Avtomehanična delavnica družbe Petrol Ljubljana je najboljši avtomehanik za vas.

Vabljeni na našo spletno stran.


Petrol d.d. | Kakovosten in ugoden avto servis - povezave do naše spletne strani: