Kamini za prijetno toploto in občutek domačnosti

Kamini so odlična izbira za ogrevanje vašega doma, saj v domu ustvarjajo prijetno toploto in občutek domačnosti. Delimo jih glede na vrsto goriva in na načine ogrevanja prostora. Za kurivo se uporabljajo les in lesni produkti (najpogosteje drva in peleti) ter plin. Glede na način ogrevanja pa ločimo toplozračne, akumulacijske in termo kamine. Toplozračni kamini grejejo prostor s sevanjem toplega zraka, za akumulacijske kamine je značilno, da prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju, termo ali toplovodni kamini pa za ogrevanje izrabljajo moč vode.

Kamini

V naši bogati ponudbi so tudi vrhunski in sodobni kamini Karmek ONE. Odlikujejo jih kakovostna konstrukcija, regulacija z daljinskim upravljavcem in izjemno nizka poraba energenta.

OGLEJTE SI CELOTNO PONUDBO

Toplovodni kamini zagotavljajo učinkovitost, varnost in stalno ekonomičnost

Toplovodni kamini so zaprte ogrevalne naprave, ki nudijo možnost priklopa na obstoječ ali nov sistem centralne napeljave. Toplovodni kamini delujejo po enakem principu kot druge peči za centralno ogrevanje: imajo zalogovnik za vodo, ki se segreva s kurjenjem kamina, instalacija sistema centralnega ogrevanja pa omogoča kroženje segrete vode preko vseh grelnih teles v sistemu. Poleg tega nam toplovodni kamini nudijo sevanje toplote v okolici kurišča in s tem prijetno vzdušje ob živem ognju. Če želite vaše stroške ogrevanja hiše ali stanovanja bistveno znižati, so toplovodni kamini na drva prava odločitev za vas.

Toplozračni kamini prostor ogrevajo s kroženjem zraka

Toplozračni kamini so zaprtega tipa in predstavljajo alternativo ogrevanju izbranih prostorov. Tako glavni prostor kot sosednji prostori se z naravnim ali prisilnim kroženjem zraka preko razpeljanih toplozračnih kanalov ogrevajo do želene temperature. Toplozračni kamini lahko celoten prostor ogrejejo prej kot v eni uri, res pa je, da nimajo velike akumulacijske sposobnosti. Po končanem kurjenju se že po uri ali dveh ohladijo. Zato so primerni predvsem za uporabo v objektih in prostorih, kjer je treba prostor na hitro segreti, manj pa so primerni za stalno ogrevanje. Vendarle pa nas toplozračni kamini očarajo s pogledom na švigajoče plamene.

Toplozračni kamini so sestavljeni iz litoželeznega kaminskega kurišča, obloge in običajno tudi toplozračnih rešetk z regulacijo. Kaminsko kurišče poleg sevanja toplote skozi steklo vratc segreva tudi zrak okoli njega. Kaminska obloga je praviloma iz naravnih materialov, ki pa ne akumulirajo toplote, denimo iz kamna, železa, plinobetona ali mavčne plošče.

Kamini so odlična možnost za kombinacijo z že obstoječim ogrevalnim sistemom, zato nikar ne odlašajte in izkoristite našo posebno ponudbo. Vabljeni na našo spletno stran!

Petrol d.d. | Toplozračni kamini, toplovodni kamini - povezave do povezanih vsebin: