Peč na pelete prinaša prednosti za uporabnika in okolje

Peč na peleteOb višanju cen kurilnega olja, elektrike in zemeljskega plina postaja ogrevanje na les oz. lesno biomaso vedno bolj priljubljeno. Še posebej priljubljena je peč na pelete, saj je ta vrsta lesne biomase cenovno bolj ugodna in prijaznejša do okolja od večine alternativ. Takšna peč prinaša številne prednosti v primerjavi z drugimi načini ogrevanja, to je optimalna izraba razpoložljivih virov, varčna poraba, nižji stroški in manjša obremenitev okolja. Kotli na tovrstna trda goriva delujejo povsem samodejno, kar uporabniku zagotavlja visoko stopnjo udobja. Peč lahko priključimo tudi na centralno ogrevanje.

Peč na pelete za kurjenje uporablja lesne pelete. Peleti so v celotni sestavljeni iz lesa, proizvajalec surov, nepredelan les pod visokim pritiskom stisne v lesene palčke, zaradi česar je njihova energijska gostota in kurilna vrednost precej visoka, zato so peleti odlično gorivo. Ker so lesni peleti ponavadi veliki le nekaj centimetrov in lahki, so zelo primerni za transport in skladiščenje.

Cena peči na pelete odvisna predvsem od kakovosti kotla in velikosti zalogovnika

PeletiPeč na pelete je lahko za marsikoga velik stroškovni zalogaj, saj je cena peči na pelete veliko višja od tistih na kurilno olje ali plin. Cena peči je odvisna tudi od njene kakovosti in velikosti zalogovnika, ki samodejno dozira pelete v peč. Zaradi vseh naštetih prednosti pridobivanja toplote z izrabo lesnih peletov se vam bo investicija kmalu povrnila. Veliko lahko prihranite tudi s pomočjo Eko sklada, ki nudi do 25 % subvencije na dobavo in montažo.

VAS ZANIMAJO CENE POSAMEZNIH PEČI?

Peč na pelete je sestavljena iz zalogovnika, v katerega se lahko nasipa nekje med 15 in 65 kilogramov lesnih peletov. To je seveda zelo priročno, saj na ta način peč skrbi za pravilno doziranje goriva in nam za to ni treba posebej skrbeti. Vsi kotli na trda goriva, ki za kurjenje uporabljajo les in lesno biomaso, imajo tudi ventilator, ki skrbi za odvajanje plinov.

Kotli na trda goriva tudi pri Petrolu

Kotli na trda goriva oz. na pelete so na voljo tudi pri nas. Petrol vam ponuja peč na pelete Topling BT 20 Basic in peč za centralno ogrevanje. Odločite se lahko za model Ekoline ali Biodom. Cena peči na pelete je pri nas ugodna - obiščite nas in se prepričajte.

Vabljeni tudi na našo spletno stran!