Avtooptika - optična nastavitev podvozja za stabilno in varno vožnjo

Redni servis zagotavlja večjo varnost na cesti pa tudi daljšo življenjsko dobo avtomobila. Opraviti ga je treba na vsakih 15.000 prevoženih kilometrov oziroma enkrat letno, če v enem letu te razdalje ne prevozite. Redni avtoservis pa je veliko več kot le menjava olja in popravilo kakšne malenkosti. Gre za temeljit pregled zavor, amortizerjev, izpušnih sistemov ter podvozja. Pri pregledu podvozja se med drugim opravi optična nastavitev podvozja oz. avtooptika, ki predstavlja eno najpomembnejših vzdrževalnih opravil za avtomobile. Pravilna avtooptika je namreč ključna za stabilno in varno vožnjo, pa tudi za dolgo življenjsko dobo vaših pnevmatik.
Avtooptika zmanjša neuravnoteženo obrabljanje pnevmatik in izboljša vodljivost med vožnjo. Če te prilagoditve niso izvedene, lahko pnevmatike zelo hitro postanejo nestabilne, s tem pa je ogrožena tako naša varnost kot varnost drugih udeležencev v cestnem prometu. Zato moramo avtomobilske pnevmatike redno preverjati in se tudi zavedati, kdaj je potrebna menjava gum.

Menjava gum, če avtooptika razkrije njihovo obrabo

Če je tlak v pnevmatiki stalno nezadosten, če nam trese volan ali pa če zaslišimo hrup v potniškem prostoru, je čas za menjavo gum. Še zlasti pa je menjava gum pomembna v zimskem času, ko je letne gume treba zamenjati za letnemu času bolj prilagojene zimske gume. Te se v primerjavi z letnimi v mrzlem in snežnem vremenu bistveno bolje obnesejo, saj so trše in se lepše odzivajo na nizke temperature.

Avtooptika - centriranje gum odpravlja neenakomerno in predčasno obrabo

Avtooptika in menjava gumKakovostno, ustrezno in redno centriranje gum in platišč zagotavlja visoko stopnjo voznega udobja, dolgo življenjsko dobo pnevmatik, predvsem pa zmanjšuje obrabo vitalnih zglobov podvozja. Če kolesa niso centrirana, se lahko obrabijo neenakomerno in predčasno, obrabi pa se lahko tudi vzmetenje avtomobila. Neuravnovešenost lahko povzroči tudi tresenje, ki je za voznika utrujajoče. Zaradi tega je kolesa treba centrirati, ko so še nova, in po vsakem popravilu. Koristno je tudi, če občasno preverite centriranost koles, kadar med vožnjo začutite tresljaje.

Nove servisne in vulkanizerske delavnice Tip Stop Vianor vam poleg vrhunskih pnevmatik Nokian in Hankook nudijo voljo vse potrebne storitve za pnevmatike in platišča, kot so avtooptika, menjava gum in centriranje gum. Storitve bodo opravljene kakovostno, vi pa se boste še naprej vozili varno, tiho, udobno in brez tresljajev.

Vabljeni na našo spletno stran.


Petrol d.d. | Hitri servis in vulkanizerske storitve po ugodni ceni - povezave do naše spletne strani: