Avto servis - tako redni kot veliki pomembna za nadaljnje popravilo avta

Avto servis Tip Stop VianorV servisnih delavnicah Tip Stop Vianor vam nudimo preventivne preglede, pripravo vozila na sezono in njegovo redno vzdrževanje - tako redni kot veliki avto servis. Pravočasni in redni pregled vozila nam omogoča odkrivanje in odpravljanje vseh potencialnih napak, ki bi lahko privedle do mnogo hitrejše obrabe ali celo okvare sistemov. Vaše vozilo bo tako imelo daljšo življenjsko dobo, vi pa manjše stroške za popravilo avta.
Redni servis avtomobila oz. tehnični pregled izpravnosti vozila je treba opraviti na vsakih 15.000 prevoženih kilometrov oziroma enkrat na leto, če tem obdobju te razdalje ne prevozite. Poleg menjave olja vključuje tudi temeljit pregled zavor, amortizerjev in izpušnih sistemov ter pregled podvozja oz. avtooptiko. Pravilna avtooptika je ključna za stabilno in varno vožnjo, pa tudi za dolgo življenjsko dobo vaših pnevmatik.
Posebno pozornost je pri servisu avta treba nameniti tudi klimi. Avtoklima ima namreč ob rednem vzdrževanju daljšo življenjsko dobo, polnjenje manjkajoče količine plina pa je le občasno. Brezhibno delovanje klime gotovo ugodno vpliva na počutje in zdravje potnikov.

Veliki avto servis - generalni pregled vašega avtomobila

Čas za generalni avtoservis pa nastopi po petih letih oziroma po približno 100.000 prevoženih kilometrih. Takrat zamenjamo vse dotrajane komponente vozila. Veliki avto servis se izvede glede na obrabo motorja vozila oziroma glede na predlog proizvajalca vozila (glede na prevožene kilometre). Poleg storitev, ki jih opravimo pri rednem servisu, veliki avto servis vključuje še:

  • menjavo olja ter filtrov, tekočin in svečk;
  • menjavo jermena in napenjalca jermena glede na interval, ki ga določi proizvajalec;
  • menjavo mikro jermena;
  • menjavo vodne črpalke;
  • pregled zavornega sistema;
  • pregled podvozja oz. avtooptiko;
  • pregled izpušnega sistema;
  • pregled pnevmatik ter
  • pregled klimatskih naprav.

Avtoklima - servis in polnjenje manjkajoče količine plina

Čeprav se tega ne zavedajo vsi, potrebuje tudi klima v avtu določeno mero vzdrževanja. Če je klimatska naprava zanemarjena, nikakor ne more ohladiti vašega avtomobila. Zmanjšana moč hlajenja nakazuje, da plina ni dovolj, oziroma da je nekje na napeljavi prišlo do puščanja. V tem primeru je treba izčrpati ves plin, ga prečistiti, dotočiti manjkajočo količino in napravo temeljito pregledati. Le tako bo avto klima v prihodnje oddajala le minimalno in še sprejemljivo količino plina.

Pripeljite avto na servis v Tip Stop Vianor. Popravilo avta bo hitro in strokovno.

Vabljeni tudi na našo spletno stran.


Petrol d.d. | Ugodna cena rednega vzdrževanja vozil - povezave do naše spletne strani: