Peči na pelete - cena in prednosti

Cena peči na peleteKurilno olje kot energent za ogrevanje v zadnjih letih vse bolj nadomešča lesna biomasa, predvsem peleti. S prehodom na ogrevanje s peleti nekateri potrošniki prihranijo tudi več kot polovico dotedanjih stroškov, pri tem pa izgubijo le majhen delček udobja, ki ga zagotavlja ogrevanje na fosilna goriva. Sicer pa tudi peči na pelete zaradi samodejnega delovanja prinašajo visoko stopnjo udobja in so obenem preproste za uporabo. Sodobne peči so, za razliko od nekoliko starejših, izdelane tako, da pridobivanje toplote poteka učinkovito in okolju prijazno. Od velikosti zalogovnika pa je odvisno, kako pogosto je potrebno dodajati gorivo oziroma pelete.

Peleti so stisnjeni in predhodno zmleti lesni ostanki v obliki valjastih palčk, premera od 5 do 15 milimetrov in dolžine do 30 milimetrov, odlikujeta pa jih visoka energijska gostota in nadpovprečna kurilna vrednost. Kotel na pelete je preprost za uporabo, skladiščenje peletov pa ne zavzame veliko prostora. Kurjenje s peleti je možno že v pečeh z močjo od 5 kW dalje, zato ni primerno le za centralno ogrevanje, pač pa tudi za ogrevanje posameznih prostorov ali etaž.

Cena peči na pelete - začetna investicija se kmalu povrne

Kotel na peleteKo se odločamo za nakup peči, se moramo zavedati, da je proces zgorevanja lesa veliko bolj zapleten od procesov zgorevanja plina ali kurilnega olja. Čeprav je cena peči na pelete veliko višja od cene kotlov na plin ali na kurilno olje, pa sistem za pridobivanje toplote z izrabo lesne biomase prinaša veliko prednosti, zato se investicija v kotel na pelete obrestuje. Cena peči se giblje nekje od 2.500 evrov dalje, odvisna pa je od kakovosti peči in velikosti zalogovnika, ki samodejno dozira pelete v peč. Veliko pa lahko prihranite s pomočjo Eko sklada, ki nudi do 25-odstotne subvencije za dobavo in montažo peči. Cena peči na pelete je tako lahko tudi zelo ugodna, še posebej ob upoštevanju dejstva, da se vam bo investicija najverjetneje povrnila že v dobrih dveh letih.

Akcijska cena peči vas čaka tudi pri nas. Ponudbo si lahko ogledate na naši spletni strani. Poleg peči boste pri nas našli tudi kotel na pelete za centralno ogrevanje. Na voljo so modeli znamk Biodom, Ekoline in Topling.

NE SPREGLEJTE NAŠE AKCIJSKE PONUDBE

Naj vas cena peči na pelete nikar ne odvrne, investicija se vam bo namreč povrnila. Kotel na pelete je prijazen tako do okolja kot do vaše denarnice, saj vam lahko v prihodnjih letih zagotovi precejšnje prihranke.

Vabljeni na našo spletno stran!

Petrol d.d. | Cena peči na pelete, kotel na pelete - povezava do naše spletne strani: