Avtoservis - menjava zavorne tekočine oz. olja za zavore

Pravočasni in redni avtoservis poskrbi za brezhibno delovanje avtomobila in s tem za večjo varnost v prometu. Redni pregled vozila nam omogoča odkrivanje in odpravljanje vseh morebitnih napak, ki lahko sčasoma privedejo do hitrejše obrabe ali celo do okvare sistemov. Pravočasni avtoservis tako preprečuje morebitne nevšečnosti v prometu, obenem pa podaljšuje življenjsko dobo vašega avtomobila. Zmanjšuje pa tudi vaše stroške za popravilo avta.
Redni avtoservis je treba opraviti po vsakih 15.000 prevoženih kilometrih oziroma enkrat letno. Redni servis vozil pa ni le menjava obrabljenih delov, pač pa mnogo več. Zajema namreč temeljit pregled zavor, amortizerjev, izpušnih sistemov ter podvozja. Še zlasti je pomembna pravilna optična nastavitev podvozja oz. avtooptika, ki je ključna za stabilno in varno vožnjo. Od kakovostne avtooptike pa je odvisna tudi življenjska doba vaših pnevmatik.

Menjava zavorne tekočine odvisna od vrste olja za zavore in obremenjenosti

Avtoservis in popravilo avtaZavorni sistem je verjetno najpomembnejši varnostni sistem na vsakem vozilu, zato ga moramo redno preverjati. Zavore se namreč ne obrabijo čez noč, temveč v daljšem časovnem obdobju. Prav iz tega razloga večina voznikov obrabe zavor niti ne opazi. Ponavadi na menjavo pomislijo šele, ko se zavorna pot izrazito podaljša, ko začne vozilo med zaviranjem zanašati na eno stran ali pa ko zaslišijo kovinsko drgnjenje. Stara zavorna tekočina se lahko pri močnem zaviranju začne pregrevati in tako privlači vlago. Če vsebnost vode v zavorni tekočini preseže 3%, se lahko ustvari parni mehurček, ki lahko povzroči resno okvaro zavornega sistema in ogrozi vašo varnost. Iz vseh navedenih razlogov je redni avtoservis tako pomemben, saj omogoča zgodnje odkrivanje odstopanj od normalnega delovanja.

Avtoservis ob manjših obrabah vključuje le popravilo zavor - izvede se menjava zavorne tekočine oz. menjava olja za zavore, morda tudi ploščic ali diskov. Ko popravilo zavor ni več smiselno oz. opazimo preveliko odstopanje od navedenih specifikacij, pa zavore zamenjamo.

Svoje vozilo pripeljite na avtoservis v servisne delavnice Tip Stop Vianor, kjer smo vam na voljo s kakovostnimi storitvami, vrhunsko ponudbo izdelkov in konkurenčnimi cenami. Posebno pozornost posvečamo poznavanju in prodaji pnevmatik za zimske razmere ter zagotavljanju hitrih in zanesljivih avtomehaničnih in vulkanizerskih storitev, kot je tudi menjava zimskih gum.

Omogočite sebi in svojim najbližjim varnejšo vožnjo. Vabljeni tudi na našo spletno stran.


Petrol d.d. | Popoln servis vozila - povezave do naše spletne strani: