Popravilo izpušnih sistemov v avtomehaničnih delavnicah Petrol Ljubljana

Izpušni sistem skrbi za odvajanje in omejevanje izpusta plinov, ki nastajajo pri izgorevanju goriva, hkrati pa tudi uravnava hrup, izboljšuje izkoristek motorja ter prispeva k izboljšanju moči in navora motorja. Sestavljen je iz izpušnega zbiralnika (kolektorja), izpušnih cevi, katalizatorja in glušnikov, novejša dizelska vozila pa imajo tudi filtre trdih delcev.
Čas za popravilo izpušnih sistemov ni odvisen toliko od tega, kdaj je bil izpušni sistem nameščen, ampak bolj od dolžine prevoženih kilometrov in od pogostosti voženj. Pri vozilih, ki se večinoma uporabljajo za kratke vožnje po mestu, ima izpušni sistem precej krajšo življenjsko dobo kot pri vozilih, ki se v glavnem vozijo na dolgih relacijah. Na krajših razdaljah se izpuh namreč ne segreje dovolj, da bi izgorel vodno paro iz motorja, kar posledično privede do hitrejše korozije.

Popravilo izpušnih sistemov Ljubljana

Kdaj je pravi čas za popravilo izpušnih sistemov

Ker je večji del izpušnega sistema očem skrit, je odkrivanje težav težje. Posledice, povezane z izrabljenim izpušnim sistemom, pa so vse prej kot zanemarljive. Izpušni sistem, ki pušča, ima zelo velik vpliv na poslabšanje zmogljivosti motorja in na povečanje izpušnih emisij. Še zlasti je uhajanje izpušnih plinov nevarno za potnike v vozilu. Izpušni plini niso le neprijetnega vonja, ampak so tudi strupeni. V manjših koncentracijah povzročajo glavobole in oteženo dihanje, v večjih pa dušenje in zastrupitev, ki se lahko konča tragično. Izrabljen izpušni sistem z oksidiranimi nosilci hkrati predstavlja veliko potencialno nevarnost za ostale udeležence v prometu, saj se lahko med vožnjo odlomi in pri visoki hitrosti prileti na cesto ali pa v drugo vozilo.

Če zaznate nenavadne zvoke, ki prihajajo iz izpušnega sistema, npr. bobnenje, pokanje ali ropot, je najbolje, da vaše vozilo čim prej pripeljete na hitri servis v eno od servisnih delavnic Tip Stop: Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota, Novo Mesto, Dobrna, Sežana, Prevalje ali Podpeč. Usposobljeni strokovnjaki bodo hitro ugotovili, kje se je pojavila težava. Če se napaka odkrije dovolj zgodaj, ne bo potrebe po menjavi celotnega sistema, ampak bo zadostovala že zamenjava čisto majhnega dela. Tako boste prihranili čas in seveda denar.
Popravilo in menjava vseh vrst izpušnih sistemov in katalizatorjev je v servisih delavnicah Tip Stop opravljena hitro in kakovostno, predvsem pa cenovno ugodno.

Poleg avtomehaničnih in vulkanizerskih storitev vam nekatere servisne delavnice Tip Stop omogočajo tudi pranje vozila. Avtopralnica bo poskrbela, da bo vaše vozilo čisto in kot takšno zgled ostalim voznikom.

Vabljeni k ogledu naše spletne strani.

Petrol d.d. | Servis izpušnih sistemov po ugodni ceni - povezave do naše spletne strani: