Servis klime v avtu - tudi avtoklima potrebuje redno nego

Klima v avtu terja določeno mero vzdrževanja, česar se ne zavedajo vsi. Pravilno in redno vzdrževanje klime v avtu namreč poskrbi ne le za udobje in dobro počutje, ampak tudi prepreči nepotrebne izredne stroške, ki nastanejo, če se klimatska naprava v avtomobilu zanemari. Ob rednem vzdrževanju ima avto klima lahko dolgo življenjsko dobo, polnjenje manjkajoče količine plina pa je le občasno.
Servis klime v avtu pa je pomemben tudi za vaše zdravje, saj so klimatske naprave gojišče raznih mikroorganizmov oziroma bakterij, ki se ob vklopu klimatske naprave razpršijo v notranjost vozila. Možnost nastanka bakterij bo manjša, če klimo v avtu uporabljate redno. Tako tudi njeno popravilo dlje časa ne bo potrebno.

Servis klime v avtu - polnjenje

Avto klima - kdaj je pravi čas za servis

Ali vaša avtoklima nikakor ne more ohladiti avtomobila? Ali ob njenem vklopu iz zračnikov zaudarja? Potem je to zagotovo znak, da je napočil čas za servis. Zmanjšana moč hlajenja namreč nakazuje, da plina ni dovolj oziroma da je nekje na napeljavi prišlo do puščanja. Da bo avtoklima spet izpuščala le minimalno in še sprejemljivo količino plina, je treba izčrpati ves plin, ga v posebni napravi prečistiti, dotočiti manjkajočo količino in temeljito pregledati in morda zamenjati tudi sestavne dele klimatske naprave.
Plin ne hladi le zraka, ki prihaja v potniško kabino, temveč tudi kompresor klimatske naprave. Če torej zmanjka plina oziroma ga je premalo, je hlajenje kompresorja veliko manj učinkovito, zato lahko pride do mehanskih poškodb. To pa lahko znatno zviša strošek servisa.
Priporočljiv servisni interval za klimatsko napravo je na vsaki 2 leti, če letno prevozite več kot 30.000 kilometrov, pa enkrat letno. Servis klime v avtu zajema reciklažo plina, polnjenje z manjkajočim plinom, menjavo oziroma dolivanje olja hladilnega sistema in ugotavljanje okvar na klimatskem sistemu. Priporočljiva je tudi zamenjava kabinskega čistilca zraka oziroma mikro filtra in dezinfekcija zračnih kanalov.

Avtoklima - ugodno polnjenje in servis klime v avtu v Tip Stop Vianor

Nove servisne in vulkanizerske delavnice Tip Stop Vianor, ki jih lahko najdete po vsej Sloveniji, se ponašajo s kakovostnimi storitvami, vrhunsko ponudbo izdelkov in konkurenčnimi cenami. Pripeljite nam svoje vozilo, mi pa bomo poskrbeli za:

  • preventivni pregled vozila,
  • pripravo vozila na sezono ter
  • redni in hitri servis.

Obiščite nas, vabljeni pa tudi na našo spletno stran.


Petrol d.d. | Vzdrževanje avtoklime po ugodni ceni - povezave do naše spletne strani: