Električna vozila - kolesa in skuterji

Električna vozila se zaradi povečane učinkovitosti, varnosti in ekonomskih ugodnosti ter skrbi za okolje vedno pogosteje pojavljajo v medijih. Električni avtomobili, električna kolesa ter električni skuterji postajajo priljubljena alternativa obstoječim, vedno dražjim in okolju škodljivim vozilom na bencinski, dizelski ali plinski pogon.

Električna vozila

Kaj električno vozilo sploh pomeni?

Električna vozila so vozila, opremljena z električnim motorjem, ki ga doma polnimo tako, da ga priključimo na vir električne energije. Električni avtomobili in električni skuterji za premikanje izkoriščajo izključno moč vgrajenega motorja, električna kolesa pa načeloma delujejo enako kot običajna kolesa, kjer je še vedno treba pritiskati na pedala, le da nam vgrajen električni pogon pri tem pomaga in olajša napor.

MODERNA ELEKTRIČNA VOZILA PO UGODNIH CENAH

Električna kolesa in električni skuterji

Pri Petrolu vam ponujamo električna vozila za različne potrebe - zložljivo električno kolo ViaVerde Lucciola, nekoliko bolj zahtevno moško električno kolo ViaVerde Ulisse ter električni skuter Govecs.

Zložljivo električno kolo ViaVerde Lucciola je aluminijasto električno kolo, ki ga zlahka zložimo in preprosto prevažamo v prtljažniku avtomobila. Je zelo lahko, saj skupaj z baterijo tehta le 19 kilogramov. Zložljivo električno kolo ima eno prestavo, vzmeten sedež, nosilnost 120 kilogramov, vgrajen mikročip za identifikacijo voznika in je najbolj primeren za mestno ali krajšo vožnjo. Z enim polnjenjem lahko električno kolo ViaVerde Lucciola prevozi do 30 kilometrov, po tem pa ga s priloženim električnim polnilcem preprosto ponovno napolnite.

Električno kolo ViaVerde Lucciola

Električno kolo ViaVerde Ulisse je nekoliko zmogljivejše moško kolo z aluminijastim okvirjem. Sedem prestav, 5 različnih nivojev asistence, dvakratno vzmetenje sedeža in gel polnilo omogočajo daljšo in bolj zahtevno vožnjo, tudi po terenu z vzponi. Nosilnost izbranega električnega kolesa je 120 kilogramov, z enim polnjenjem baterije pa lahko prevozimo do 60 kilometrov.

Električno kolo ViaVerde Ulisse

Električni skuter Govecs je popolnoma avtomatiziran skuter na električni pogon. Dosega hitrosti do 63 km/h, z enim polnjenjem pa lahko prevozite do 60 kilometrov. Nizko težišče, lahka vodljivost ter DISK zavore spredaj in zadaj zagotavljajo varnost pri vožnji in zaviranju, za varen oprijem cestišča pa poskrbijo gume SAVA (130/60-R13). Predvidena življenjska doba baterije električnega skuterja je 20.000 kilometrov. Polnilec je vgrajen pod sedežem, čas polnjenja pa je med 4 in 5 ur oziroma 2 uri za polnjenje do 85 % baterije. Električni skuterji Govecs imajo tudi priročen desetlitrski prtljažnik in so sposobni nositi dva potnika (do 150 kilogramov).

Električni skuter ViaVerde Govecs

Električna vozila so vozila prihodnosti

Ne glede na izbiro med električnim avtomobilom, električnim kolesom in električnim skuterjem gotovo govorimo o vozilu prihodnosti. Razvoj namreč omogoča, da so električna vozila vedno bolj primerljiva s klasičnimi prevoznimi sredstvi, medtem ko pomenijo prva številne nezanemarljive prednosti: enostavnost, udobje, ugodno polnjenje in nič škodljivih emisij. Gotovo bodo prepričala tudi vas!

Petrol d.d. | Električna vozila, električna kolesa, električni skuterji - povezavi do naše spletne strani: