Toplovodni kamini

Toplovodni kamini omogočajo ogrevanje celotnega stanovanja in ne le prostora, v katerega toplovodni kamin namestimo. Ob praktičnih vidikih, ki jih bomo pogledali spodaj, pa imenovani kamin zadovoljuje tudi estetske potrebe, saj pomeni lep in čuten okras za razvajanje celotne družine ali boljše polovice ob zimskih večerih.

Toplovodni kamin Karmek One BarcellonaToplovodni kamin Karmek One Roma

Toplovodni kamin kot alternativni vir ogrevanja

Kamin predstavlja alternativni vir ogrevanja na biomaso, ki je v Sloveniji zaradi velike poraščenosti z gozdom dostopna in cenovno ugodna izbira. Med biomase, ki jih kot energente uporabljajo toplovodni kamini, spadajo peleti, sekanci ter briketi. V vseh primerih gre za ostanke lesa, ki nastajajo pri proizvodnji in obdelovanju. To je pomembno tudi iz ekološkega vidika, saj za gretje s toplovodnim kaminom ne posegamo še dodatno v okolje. Nadaljnja možnost so tudi visokokakovostna bukova polena, ki jih pri Petrolu prodajamo v priročnih paketih. Toplovodni kamin je mogoče združevati z drugimi energenti, s čimer dosežemo konstantno ogrevanje in popolnoma optimalno temperaturo dlje časa.

TOPLOVODNI KAMINI - BOGATA PONUDBA PRI PETROLU

Prednosti toplovodnih kaminov

S toplovodnim kaminom znižamo stroške ogrevanja in zmanjšamo porabo energentov (0,5-1,4 kg/h). Menjava ogrevalnega sistema je preprosta, mogoče pa ga je priključiti na že obstoječ sistem centralnega gretja. Toploto nato oddajajo preko radiatorjev, stenskega ali talnega ogrevanja ali konvektorjev. Toplovodni kamini so učinkoviti, saj lahko s pravilnim delovanjem in kombiniranjem izkoristimo tudi 84 % energije pri polenih ter do 93 % energije pri uporabi peletov. Možne so tudi kombinacije s sončno energijo, plinskim kotlom ali toplotno črpalko.

Čiščenje toplovodnih kaminov je preprosto in nezamudno, ogrevanje prostorov pa se prične hitro - počakati je treba le 15 ali 20 minut po začetku kurjenja, zato so še posebej primerni za prostore, ki bi jih želeli hitro ogreti. Njihova montaža je preprosta. Izbirate pa lahko med različnimi modeli - toplovodni kamini se v okviru tehničnih zmožnosti izdelujejo po naročilu in oblikah, ki ustrezajo strankam. Še ena prednost toplovodnega kamina je gotovo, da vam za začetek gretja ni potrebno zapustiti stanovanja, saj zakurimo kar v prostoru, v katerem se kamin nahaja. Ne nazadnje pa toplovodni kamin v naše življenje vnese zabavo in razvajanje ter hitro pričara romantično vzdušje in starodavno razkošje ob prasketanju ognja. Naj bo vaše bivanje čim bolj udobno!

Zakaj izbrati toplovodni kamin pri Petrolu?

Do konca leta 2013 Petrol nudi ugoden paket, kjer ob nakupu toplovodnega kamina prejmete tudi dobavo, dostavo, osnovno montažo ter 150 kilogramov peletov. Jesenska ponudba pa vključuje še 15 % dodatnega popusta.

Petrol d.d. | Toplovodni kamini, toplovodni kamin - povezave do naše spletne strani: