Električna kolesa tudi pri Petrolu

Prijetno kolesarjenje z vetrom v laseh vam bo pričaralo nasmešek na obraz in počutili se boste kot prerojeni. S kolesom na električni pogon lahko preprosto in brez napora premagujete tudi vzpone in daljše razdalje, ki bi jih z običajnim kolesom težko zmogli.

Električna kolesa

Električna kolesa

Električna kolesa imajo vgrajen električni pogon, ki vam pomaga poganjati kolo. Kolo na električni pogon je videti enako kot običajno, le da vam pomaga pri potiskanju pedal in vas tako pripelje tudi dlje. Majhen in skoraj neviden pogon se polni z baterijo, ki ob ponovnem polnjenju doma porabi le malo elektrike, saj so kolesa na električni pogon zelo ekonomična.

ELEKTRIČNA KOLESA ViaVerde - PODROBNEJE

Teža električnih koles se razlikuje glede na model in glede na namembnost. Lahko, zložljivo aluminijasto kolo tehta le 19 kilogramov, vključno z baterijo, vrhunsko moško električno kolo pa tehta 27 kilogramov z baterijo vred. Lahko se odločite za kolo z eno ali s sedmimi prestavami za daljše in težje podvige. Nosilnost električnega kolesa je 120 kilogramov. Z enim polnjenjem električnega pogona lahko dosežemo od 30 do 60 kilometrov, odvisno od modela, vozilo pa doseže hitrost 25 kilometrov na uro.

Prednost kolesa na električni pogon

Kolesarjenje je zdrav in zabaven način prevoza, električno kolo pa ima še dodatne prednosti:

  • električna kolesa so okolju prijazno prevozno sredstvo, ki za pomoč pri poganjanju uporabljajo okolju neškodljiv vir energije;
  • z električnim kolesom lažje premagujemo tudi daljše razdalje, z manj napora in v krajšem času;
  • vožnja v hrib: tudi vožnja po hribu navzgor bo postala bolj preprosta in manj naporna, saj vas pogon ne pusti na cedilu niti v tem primeru. Nekateri modeli imajo celo več prestav, kar še olajša takšne podvige;
  • brez potenja: s kolesom na električni pogon se lahko peljete neposredno v službo, ne da bi potrebovali tuš ali sveža oblačila, saj lahko na cilj prispete brez potenja;
  • nimamo vsi ljudje enake kondicije. Če eden od partnerjev zmore več kot drugi, je lahko kolesarjenje v dvoje naporno. Električno kolo zabriše in izenači razlike med tistimi, ki imajo več moči, in tistimi, ki je imajo manj, saj vam pri kolesarjenju pomaga lahek električni pogon. Ta omogoča, da oba na enak način premagujeta tako razdalje kot vzpone ali zahteven teren.

In nenazadnje, vožnja z električnim kolesom je zabavna! Lahko uživate, medtem ko se razgibavate in to brez občutka pretiranega napora in utrujenosti. Nič več čakanja na avtobus ali zapravljanja dragocenih minut v jutranjem prometu. S svojim kolesom na električni pogon boste odbrzeli kar mimo, ne da bi se pri tem utrudili.

Petrol d.d. | Električna kolesa, kolesa na električni pogon - povezava do naše spletne strani: