Vrste toplotnih črpalk, ki jih poznamo, so v osnovi štiri

Vrste toplotnih črpalk, ki jih ponujajo na trgu, so štiri. Vrste toplotnih črpalk se delijo glede na to, iz katerih virov črpajo. Od vrste so seveda odvisne tudi cene toplotnih črpalk. Podjetje Iblo vam ponuja toplotne črpalke po najugodnejših cenah in vrhunske stenske in stropne klimatske naprave. Pri nas lahko vedno naletite na kakšno akcijo klimatskih naprav. Izvedemo montažo klime in potem opravljamo tudi servis klimatskih naprav.

Vrste toplotnih črpalk glede na vir črpanja toplote

Vrste toplotnih črpalk v grobem delimo na tiste, ki črpajo toploto iz kamnin, podtalnice, prsti in zraka. Poraba toplotne črpalke je odvisna tudi od tega, iz katerega vira črpa toploto. Energija je namreč prisotna v vseh teh virih, toplotna črpalka pa črpa le iz enega. Seveda je tudi cena toplotne črpalke močno odvisna od tega, s kakšno vrsto toplotne črpalke imamo opravka. Cena toplotne črpalke, ki črpa toplote iz kamnin, je gotovo najvišja, saj gre tu za največjo investicijo.

Vrste toplotnih črpalk - zrak, vodaPoraba toplotne črpalke pomeni dejansko porabo elektrike

Ko govorimo o porabi toplotne črpalke dejansko mislimo, koliko električne energije potrebuje toplotna črpalka za svoje delovanje. Če s toplotno črpalko ogrevate celotno hišo in ne le sanitarne vode, bo poraba vaše toplotne črpalke odvisna od površine hiše, kvalitete toplotne izoliranosti hiše, števila oseb, ki uporabljajo sanitarno vodo. Običajno je tako, da pri novogradnjah toplotna črpalka prispeva 75 odstotkov energije, medtem ko pri starejših objektih dve tretjine do ene polovice. Z drugimi besedami to pomeni, da je poraba vaše toplotne črpalke, če imate nov objekt, praviloma zgolj 25 odstotkov: vaša toplotna črpalka bo tako za delovanje glede na stoodstotni končni učinek porabila za eno četrtino električne energije, ostalo pa bo prispevala sama.

Cene toplotnih črpalk so najnižje, če je vir toplote zrak

Vrsta toplotnih črpalk, ki so najcenejše, je zagotovo tista, ki za svoj vir toplote uporablja zrak. Začetna investicija je najmanjša in takoj so vam na voljo ugodnosti tega, da se ogrevate s pomočjo zunanjega vira toplote. Toplotno črpalko lahko kombinirate tudi s stropno klimatsko napravo. Pokličite nas in preverite, katere klimatske naprave so trenutno v akciji.

Iblo.si | Vrste toplotnih črpalk določajo strošek začetne investicije - povezave do naše spletne strani: