Klime: montaža omogoča poceni hlajenje in ogrevanje prostora

Klime so v zadnjih letih močno napredovale. Povečala se je njihova učinkovitost, kar pomeni, da poskrbijo za hitro vzpostavitev in nato ohranjanje želene temperature, četudi gre za večji prostor. Po drugi strani pa se je, vsaj pri tistih najboljših modelih klimatskih naprav, zmanjšala poraba električne energije. Obenem je bilo precej pozornosti posvečene temu, da je uporaba klime prijaznejša oziroma enostavnejša za uporabnika (npr. možnost upravljanja na daljavo).

CENIK KLIMA NAPRAVE

Montaža klime - da ali ne? Katero izbrati?

Niste povsem prepričani, ali bi bila montaža klime primerna rešitev za vas, ali pa morda razmišljate o tem, da bi zamenjali obstoječi, odsluženi model? Montaža klime je v večini primerov vsekakor pametna ideja. Ne le da vam bo poleti bistveno manj vroče, zato boste bolj produktivni, ampak bo možno poceni ogrevanje v hladnejših mesecih - dobite torej kar dve funkciji! Omeniti moramo še, da montaža klime pogosto bistveno prispeva k izboljšanju kakovosti zraka v prostorih. Posledično je bivanje po montaži mnogo prijetnejše tudi za ljudi z alergijami in drugimi težavami z dihali. Razlogov za montažo je torej več kot dovolj. Pri tem pa se pojavlja vprašanje, kateri model je najboljši. Ogromno uporabnikov prisega na modele znamke LG, ki združujejo nizko porabo, učinkovito delovanje, modern dizajn in enostavno uporabo. Na voljo so v različnih izvedbah - kot klasični stenski split sistemi ali pa na primer kot talno-stropni modeli. Za split sistem je sicer značilno, da ga sestavlja deljena toplotna črpalka zrak-zrak: en del je v notranjosti objekta, drugi pa se namesti ob fasadi.

Čiščenje klimatskih naprav

Zakaj je redno čiščenje klime izredno pomembno?

Priporočljivo je, da večkrat letno očistite filtre pri klimi. Temu opravilu morate posvetiti še posebno pozornost, če imate hišne ljubljenčke, če kadite, v primeru težav z dihali ter v nadpovprečno vlažnih in prašnih prostorih in v sobah, kjer so postavljeni računalniki. Svetujemo, da se čiščenje klime prav tako izvede po prenovah. Z redno skrbjo za čiščenje filtrov boste preprečili prekomerno razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov, ki imajo negativen vpliv na vaše zdravje. Vsaj enkrat na leto, najbolje pred začetkom hladilne sezone pa je nujen redni servis klime, ki ga opravi pooblaščeni strokovnjak.

Dela, ki jih vključuje redni (letni) servis klime

Redni servis klime bo poleg filtrov zajel še druge komponente, tako na notranji kot na zunanji enoti (kondenzator in cevi, uparjalnik, hladilni sistem ipd.). Elementi bodo natančno pregledani in testirani, sistem bo dopolnjen s plinom, opravila se bo kontrola odvoda kondenza in dezinfekcija notranje enote. Morebitne nepravilnosti bodo odpravljene, po potrebi pa bodo zamenjane še baterije v daljinskem upravljalniku. Vse to bo poskrbelo za optimalno delovanje, za bolj zdrav zrak v vašem domu in za zmanjšano porabo električne energije.

Klima naprave

Prodaja klimatskih naprav preverjene kakovosti po dostopnih cenah

Ena glavnih dejavnosti podjetja Iblo je prodaja klimatskih naprav priznanega proizvajalca LG. Izbirati je mogoče med različnimi podvrstami (stenske, stropno-talne itn.) in modeli za montažo, primernimi tako za stanovanje kot za večje prostore. Skupne značilnosti vseh sistemov so varčno in tiho delovanje, učinkovito filtriranje zraka v prostoru, estetska dovršenost, možnost enostavnega upravljanja (tudi prek pametnih telefonov) in hitro ogrevanje/hlajenje zraka na želeno temperaturo. Naša prodaja naprav temelji na načelu, da želimo svojim kupcem ponuditi vrhunsko kvaliteto in dostopne cene (ne spreglejte posebnih popustov na določene artikle, ki vam jih občasno ponudimo). Vsi sistemi imajo nadpovprečno dolgo življenjsko dobo, njihovo vzdrževanje pa je povsem nezahtevno. Če niste povsem prepričani, kateri model bi bil najboljša izbira za nakup in montažo, se lahko kadar koli obrnete na nas. Odgovorili bomo na vsa vaša dodatna vprašanja in vam pomagali, da sprejmete najboljšo odločitev. Pohvalimo se lahko z bogatimi izkušnjami s sistemi za učinkovito in varčno ogrevanje ter hlajenje.

VEČ O SOBNIH KLIMAH