Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka je idealna rešitev za ogrevanje in hlajenje

Da, toplotna črpalka je tako vsestranska, da je mogoče z njo tudi ohlajati določene prostore. Njihovo tiho delovanje in popolno ogrevanje z lahkoto nadomesti vse dosedanje načine ogrevanja in jih s svojimi pozitivnimi lastnostmi tudi preseže. Toplotna črpalka je funkcionalna in zelo gospodarna naprava, s katero je mogoče precej privarčevati in si olajšati vsakomesečni stres, ki nastopi ko je potrebno plačati položnice. V prodaji je veliko modelov toplotnih črpalk, ki se razlikujejo po načinu delovanja oz. po virih, ki jih potrebujejo za ogrevanje. Toplotna črpalka voda voda je narejena tako, da kot vir, s pomočjo vrtin uporablja podtalnico, ki ima stalno temperaturo med 8 do 12 stopinj Celzija. Ker je ta ogreta na razmeroma visoko temperaturo, toplotna črpalka voda voda nima veliko dodatnega dela, da jo ogreje na primerno temperaturo, s katero boste ogreli stanovanje. To pomeni prihranek pri stroških, kar je prvotni namen uporabe toplotne črpalke. Toplotna črpalka voda voda črpa podzemno vodo s pomočjo potopne črpalke, iz vrtin globokih od deset do petnajst metrov. Vrtine so lahko tudi globlje, vendar je priporočljivo kopati nekje do štirideset metrov. Če je kopanje globlje so začetni stroški pri vgradnji toplotne črpalke voda voda previsoki in ta način ogrevanja oz. toplotna črpalka te vrste, ni primerna za vaš teren. V tem primeru premislite o možnosti, da za ogrevanje svojega doma in sanitarne vode vgradite toplotno črpalko zrak zrak, ki bo prav tako učinkovito zadovoljila vaše potrebe po ogrevanju.

Toplotna črpalka zemlja voda posredno izkorišča sončno energijo

Tehnologija je napredovala skoraj do neba, kar velja v primeru toplotne črpalke zemlja voda, ki za svoje delovanje posredno izkorišča toploto sonca. Toplotna črpalka zemlja voda po ceveh, ki so predhodno položene na parceli, prečrpava vodo. Ta se zaradi toplote zemlje ogreje in poleg ogrevanja stanovanja, ogreva tudi sanitarno vodo, kar seveda ponovno pomeni - prihranek pri mesečnih stroških. Cevi, ki jih toplotna črpalka zemlja voda potrebuje, so v nasprotju z vrtinami toplotne črpalke voda voda, v zemljo položene horizontalno približno od 1,2 do 1,8 metra v globino, torej ležijo skoraj na površini. Torej toplotna črpalka voda voda in zemlja voda za svoje delovanje večinoma uporabljata naravne vire, električno energijo potrebujeta le za zagon in zelo malo za delovanje. Za vgradnjo toplotne črpalke zemlja voda, na vrtu potrebujete dovolj veliko površino za položitev cevi, ki naj bi v večini ležale na sončni legi. Glede na pogoje, ki mora imeti izpolnjene, se odločite katera toplotna črpalka je prava za ogrevanje vašega doma. Zagotovo pa si vedno lahko omislite toplotno črpalko zrak zrak, če le imate primeren prostor kamor bi jo postavili. Odvod toplotne črpalke zrak zrak lahko z malo iznajdljivosti uporabite zelo koristno in z njo ohlajate klet ali kakšen drug prostor.

Toplotna črpalka

Več o toplotni črpalki voda voda

Ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda je enostavno in poceni

Najcenejša toplotna črpalka, ki jo lahko dobite na tržišču je toplotna črpalka zrak voda, ki za ogrevanje črpa zrak, kateri ima lahko temperaturo tudi do -25 stopinj Celzija in manj. Prednost toplotne črpalke zrak zrak (zrak voda) je, da lahko koristi tudi temperaturo, ki jo črpa iz prostora. Zato je idealen prostor za postavitev toplotne črpalke zrak zrak klet ali celo podstrešje. Z dodatno napeljavo lahko učinkovito hladite sosednji prostor, kar je dodatna prednost toplotne črpalke zrak voda. Tudi te vrste toplotna črpalka za svoje delovanje potrebuje električno energijo, vendar znatno manj kot ostali načini ogrevalnih teles. Prihranek pri energiji se bo slej kot prej poravnal z začetnim vložkom nakupa in vgradnje. Ne glede na to ali se boste odločili za vgradnjo toplotne črpalke voda voda, ali pa morda nimate pogojev in bo za vas prava toplotna črpalka zrak voda, pokličite strokovnjake in preučite vse prednosti in pogoje, ki jih imate. S pomočjo strokovno usposobljenih ljudi, bo vaša odločitev prava in vsakomesečni prihranek pri stroških bo zelo opazen.

Toplotna črpalka voda voda

Več o toplotni črpalki zrak zrak