Toplotne črpalke zrak voda, voda voda ali druga vrsta naprave?

Toplotne črpalke zrak voda so trenutno zagotovo najbolj razširjena vrsta. Kaj je glavna prednost, ki jo ponuja ta tip naprave oziroma zaradi česa je bolj razširjena kot na primer toplotna črpalka voda voda ali zemlja voda? Cena toplotne črpalke igra pri tem vsekakor pomembno vlogo. Začetni strošek investicije je namreč nižji, če izberemo toplotne črpalke zrak voda, kot če bi denimo izbrali toplotne črpalke zemlja voda. Cena je nižja predvsem zaradi tega, ker je montaža toplotne črpalke zrak voda najbolj nezahtevna.

VEČ O PORABI TOPLOTNE ČRPALKE


Princip delovanja: toplotna črpalka voda voda, zrak voda in drugi tipi

toplotne črpalke zrak vodaKaj natančno sploh je toplotna črpalka zrak voda in v čem se bistveno razlikuje od toplotne črpalke zrak voda ali zemlja voda? Cena ni edina razlika med posameznimi vrstami naprav. Toplotna črpalka voda voda za svoje delovanje izkorišča predvsem toploto, ki jo pridobiva iz podtalnice, zato zahteva nekoliko kompleksnejši postopek vgradnje. Med drugim je potrebna tudi pridobitev dovoljenja za rabo podtalnice. Posebna dovoljenja pa zahteva tudi toplotna črpalka zemlja voda. Cenik toplotne črpalke ob sami montaži oziroma vgradnji je posledično višji kot ob izbiri principa zrak voda. Ena od možnih rešitev je sicer lahko tudi toplotna črpalka zrak zrak. Najpogosteje se toplotna črpalka zrak zrak uporablja tam, kjer se odločimo za talno gretje.


Učinkovite toplotne črpalke zrak voda po ugodni ceni

Toplotna črpalka voda vodaKot vidimo, je torej možnosti kar precej. Izbira toplotne črpalke - zrak voda, zrak zrak ali katere izmed drugih vrst naprav - mora biti zato vedno prilagojena vaši konkretni situaciji. Se zanimate za toplotne črpalke zrak voda? Vas je morda bolj prepričala toplotna črpalka voda voda? V podjetju Iblo vam z veseljem pomagamo s strokovnim nasvetom. V naši ponudbi vas čakajo še posebej ugodne toplotne črpalke zrak voda vrhunske kakovosti. Ne zamudite izvrstne priložnosti, ki se vam ponuja - še posebej ob možnosti pridobitve subvencije oziroma nepovratnih finančnih sredstev, ki jih podeljuje Eko sklad. Naredite torej nekaj dobrega za okolje in svojo denarnico!