Ogrevanje s toplotno črpalko še nikoli ni bilo tako enostavno in ugodno

Ogrevanje s toplotno črpalko je energetsko najučinkovitejši način ogrevanja prostorov in sanitarne vode, saj zasvoje delovanje uporabljajo obnovljive vire toplote v naši okolici. Toplotna črpalka vzame neposredno iz okolice kar 75% zahtevane energije, pri čemer ne obremenjuje okolja z izpusti toplogrednih plinov, kot je CO2. Znanstveno je dokazano, da je ravno tehnologija ogrevanja s toplotno črpalko ena od rešitev za zmanjšanje emisij CO2 in s tem zmanjšanje onesnaženja ozračja.

ogrevanje s toplotno črpalkoogrevanje hiše s toplotno črpalko

Ogrevanje s toplotno črpalko omogoča cenejše ogrevanje

Toplotne črpalke z uvedbo inverterske tehnologije omogočajo cenejše ogrevanje. Stroške ogrevanja lahko z ogrevanjem s toplotno črpalko znižate do 65 odstotkov v primerjavi z drugimi viri ogrevanja, kot so kurilno olje, plin... Ogrevanje s toplotno črpalko je torej energetsko učinkovit, okolju prijazen ter zdravju neškodljiv način ogrevanja. Poraba električne energije za delovanje toplotne črpalke je odvisna od več dejavnikov, med drugim od površine hiše, potrebne energije za ogrevanje prostorov in števila oseb, ki uporabljajo toplo sanitarno vodo. Skupna letna poraba toplote se tako pri sodobni hiši giblje okoli 50 kWh za kvadratni meter stanovanjske površine, pri stari in energijsko potratni hiši pa tudi do 150 kWh. Pri sodobnih stavbah in učinkovitih toplotnih črpalkah za ogrevanje hiše lahko za njihovo delovanje glede na celotno količino proizvedene toplote porabimo samo četrtino električne energije, pri starejših objektih pa znaša vložek električne energije od tretjine do polovice.

Toplotne črpalke za ogrevanje hiše so odlična naložba

Zaradi nizkih stroškov ogrevanja hiše s toplotno črpalko je zagotovo smiselno razmisliti o zamenjavi vašega starega sistema ogrevanja in ga nadomestiti z ogrevanjem na toplotno črpalko. Prav tako so modra odločitev toplotne črpalke za ogrevanje radiatorjev. Toplotno črpalko priključimo lahko tako na obstoječe radiatorje ali talno gretje, vgradimo v novogradnje kakor tudi v obstoječe objekte, brez večjega posega v samo stavbo. Osnovna investicija v toplotne črpalke za ogrevanje hiše je v primerjavi z vsakoletnim prihrankom relativno nizka in se povrne v treh letih. Cena toplotnih črpalk za ogrevanje hiše so odvisne od različice in moči naprave, prav vsako ogrevanje s toplotno črpalko pa zagotavlja znaten prihranek. Ogrevanje s toplotno črpalko oz. toplotne črpalke za ogrevanje hiše so torej modra odločitev, ki je ne boste obžalovali.