Klima naprave - servis, vgradnja in prodaja


Klima naprave imajo različne lastnosti, saj so namenjene najrazličnejšim tipom uporabnikov, prostorov, objektov in specifičnih pogojev. Pri izbiri najustreznejše se torej ne smete prenagliti, kljub temu pa obstaja nekaj splošnih smernic, ki jih je smiselno upoštevati pri nakupu. Hkrati pa je nujno, da strokovnjakom zaupate svoje specifične zahteve, saj vam bodo lahko le na podlagi tega pravilno svetovali glede najustreznejše naprave.

NUDIMO TUDI REZERVNE DELE ZA KLIMO

Klima za stanovanje in večje objekte - izberite pravi model

Ne glede na to, ali se izbira klima za stanovanje ali pa morda za pisarne, gostinske lokale, bolnišnice ipd., je glavno vprašanje, kakšna bo poraba električne energije in kako učinkovite so posamezne klima naprave, zato ne smete biti pozorni zgolj na ceno ob samem nakupu. Navidezno ugodna možnost se lahko na dolgi rok izkaže za drago - in obratno, kakovostna naprava kljub morebitno nekoliko višji ceni zagotovi minimalne stroške in optimalno učinkovitost. Preverite še, kako zapleteno je čiščenje oziroma vzdrževanje. Z upoštevanjem teh lastnosti obstaja precej manjša možnost, da bi pri izbiri zgrešili.

Klima naprave montaža


Kam po najboljše klimatske naprave z montažo?

Inverterska klima naprava je trenutno zagotovo najboljša izbira, saj poskrbi za optimalno kakovost zraka v prostoru kljub zelo nizki porabi, ne glede na zunanje temperature. Tudi v ekstremnih pogojih vas ne pusti na cedilu. V podjetju Iblo z bogato tradicijo - zgodovina našega podjetja sega vse do leta 1995 - vam ponujamo klima naprave z montažo uveljavljenega proizvajalca LG. Izbirati je mogoče med različnimi modeli. Na voljo je tako klima za stanovanje v različnih izvedbah kot za večje prostore. Tako je mogoče lastnosti povsem prilagodite svojim konkretnim potrebam. Tisto, kar odlikuje vse naše klimatske naprave (z montažo, ki jo izvedejo izkušeni monterji), je, da so izjemno varčne, tihe, učinkovite in estetsko zasnovane. Ponašajo se z izjemno dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da boste naprave LG brez težav uporabljali vrsto let, seveda ob rednem vzdrževanju in servisu. Preglejte še našo ponudbo toplotnih črpalk, rekuperatorjev in gospodinjskih aparatov.


Kdaj pride v poštev stropno talna klimatska naprava?

Na mnogih lokacijah klasična stenska klima naprava ni možna, zato vas bo zagotovo razveselilo dejstvo, da vam je pri nas med drugim na voljo stropno talna izvedba. Proizvajalec LG, ki ga uradno zastopamo na slovenskem tržišču, ponuja inovativne rešitve tudi za neklasične pogoje. Stropno talna klima naprava se ponaša z elegantnim dizajnom in tihim delovanjem, vertikalni pretok zraka pa je mogoče zelo enostavno nadzorovati s pomočjo daljinskega upravljalnika. Temperatura v prostoru se hitro prilagodi vašim trenutnim potrebam. Poseben štirismerni 3D-izpih zagotavlja optimalno razporejanje ohlajenega zraka, posledično pa se prostor ohladi izjemno hitro, kar je obenem zasluga funkcije Jet Cool, ki do 30 minut deluje pri največji hitrosti, če je temperatura, ki smo jo nastavili, 18 °C.

Servis klim za stanovanje


Kako pogosto se mora izvesti servis klime?

Za optimalno delovanje je seveda nujno redno čiščenje, ki prepreči prekomerno razmnoževanje bakterij in drugih škodljivih mikroorganizmov (virusi, plesni, pršice ....), hkrati pa zmanjšuje nevarnost za razvoj neprijetnega vonja. Svetujemo vam, katera dezinfekcijska čistila je najbolje izbrati in kako pravilno očistiti filtre klima naprave. Obenem pa se morate zavedati, da je najmanj enkrat na leto potreben redni servis klime, ki ga mora vedno izvesti usposobljen strokovnjak. Servis poskrbi za zaščito vašega zdravja. Seveda je še posebej pomembno, da na servis ne pozabite v primeru alergij ali težav z dihali (astma ipd.), v prostorih, kjer se zadržujejo kadilci, po prenovi ali v delavnicah, kjer je običajno veliko prahu. Pri servisu se posvetimo tako zunanji kot notranji enoti. Profesionalen servis zagotovi še nižjo energetsko porabo, zato z njim ni smiselno odlašati predolgo. Pred poletjem, ko se približuje najbolj intenzivno obdobje leta za klima naprave, je servis praktično obvezen. Pokličite nas čim prej!