Prodaja toplotnih črpalk v zadnjih letih močno narašča

Prodaja toplotnih črpalk - tako toplotnih črpalk zrak/zrak kot toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode - se vse bolj povečuje, saj se vedno več ljudi zaveda številnih prednosti alternativnih načinov ogrevanja. Razmišljate, da bi se jim pridružili tudi sami? Berite dalje ...

Najpomembnejši razlogi za povečano prodajo toplotnih črpalk

Prodaja in cenik toplotnih črpalkOgrevanje hiše s toplotno črpalko ima mnogo prednosti v primerjavi s klasičnimi načini ogrevanja, kar nazorno odraža prav veliko povpraševanje v zadnjih nekaj letih. Razloge za nekajkrat povišano prodajo toplotnih črpalk lahko v prvi vrsti iščemo v izjemni energetski učinkovitosti naprave, saj boste za ogrevanje stanovanja na določeno temperaturo potrebovali kar do 50 odstotkov manj energije. Pomemben razlog za večjo prodajo toplotnih črpalk je tudi vse večja ekološka ozaveščenost kupcev - gre namreč za enega najbolj okolju prijaznih načinov ogrevanja. Dodaten bonus je možnost državne subvencije, zaradi česar bo cena toplotne črpalke občutno nižja - zneski, navedeni na ceniku toplotnih črpalk, torej še niso nujno končni. Poleg vsega naštetega pa naj omenimo še dejstvo, da je mogoče toplotno črpalko uporabljati tudi za hlajenje stanovanja, torej namesto klima naprave, kar prav tako prispeva k večjemu zanimanju in prodaji toplotnih črpalk.


Vrste toplotnih črpalk

1. TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK/ZRAK
Delovanje toplotne črpalke zrak/zrak je osnovano na odvzemanju toplote okolici, ki se nato uporabi za segrevanje zraka v vašem stanovanju. Kot vir toplote za toplotno črpalko zrak/zrak se lahko uporablja tudi zrak iz kleti ali iz prezračevalnih sistemov. Za ogrevanju hiše s toplotno črpalko zrak/zrak je dovolj visoka temperatura okoliškega zraka že -20 °C. Naprava ni uporabna zgolj za ogrevanje zraka, ampak jo lahko v poletnih mesecih uporabite tudi za hlajenje (govorimo o t. i. reverzibilnem delovanju toplotne črpalke).

2. TOPLOTNE ČRPALKE ZA OGREVANJE SANITARNE VODE
Kot vir toplote za delovanje toplotne črpalke, namenjene ogrevanju vode v stanovanju, se uporabljajo voda (podtalna ali površinska), zemlja ali zrak. S tovrstnim načinom ogrevanja vode lahko vaši stroški padejo na zgolj eno tretjino vaše običajne porabe.

Cenik toplotnih črpalk

Hiter pregled cenikov toplotnih črpalk pokaže, da je ključna spremenljivka, ki vpliva na znesek, ki ga boste morali na koncu odšteti, grelna moč toplotne črpalke. Cenik je pogosto odvisen tudi od volumna naprave in od površine toplotnih izmenjevalcev.

V podjetju Iblo imamo več kot 20 let izkušenj s prodajo toplotnih črpalk, poskrbimo pa tudi za montažo in servis. Pri tem se trudimo, da so številke na našem ceniku toplotnih črpalk karseda prijazne do naših strank, ne da bi pri tem trpela kakovost ponudbe.

Iblo d.o.o.| Prodaja toplotnih črpalk vrhunske kakovosti že več kot 20 let