Pošlji povpraševanje

Masaže za izboljšanje vašega atletskega življenja

Masaža ima dokazano številne ugodne vplive na telo, še posebej primerna pa je za športnike, saj poveča pretok krvi po telesu, zmanjša napetost v mišicah, spodbudi regeneracijo mišic, zmanjša možnost poškodb pri različnih športih, zmanjša mišične krče in še mnogo več. Športne masaže izvajajo izkušeni športni maserji, h katerim se po pomoč pogosto zatečejo tudi profesionalni športniki, ki redno uporabljajo masaže. Športna masaža se uporablja za dvig psihofizične pripravljenosti pred treningom, po treningu pa je njena vloga zlasti pomoč športniku pri doseganju popolne sprostitve in spodbujanje regeneracije mišic.

Dejstvo je, da mišice ob intenzivnih in rednih športnih aktivnostih nujno potrebujejo izboljšanje pretoka krvi in limfnega obtoka, kar dvigne zmogljivost in jih hitreje obnovi. S tem razlogom vsi resni in profesionalni športniki redno uporabljajo masažo. Med treningom se namreč nabira mlečna kislina, ki mišice hromi. V salonu Zlate roke obvladamo tehnike sproščanja posebnih mišic in tetiv, ki so najbolj obremenjene pri posameznem športu. Tako na primer odbojkar potrebuje drugačno masažo kot tekač, česar se popolnoma zavedamo. Športne masaže bi morale vsekakor postati reden del treningov, saj bi športniki na tak način konstantno negovali svoje telo in spodbujali pravilne mišične funkcije, ki bi bile vseskozi na najvišjem nivoju delovanja, po treningih in tekmovanjih pa bi prav tako hitro okrevali.

Športna masažaMasaže

Športna masaža je posebna oblika masaže

Športna masaža se precej razlikuje od drugih vrst masaž. Običajno se uporablja pred, med in po treningih oziroma tekmovanjih, pa tudi v primeru večjih obremenitev. Tehnika je specializirana, njen namen pa je pripraviti športnika na maksimalno učinkovitost. S pravilno športno masažo ne spodbujamo le regeneracije mišic, temveč tudi zmanjšamo utrujenost, lajšamo morebitne otekline, povečamo fleksibilnost in zmanjšujemo tveganje za nastanek poškodb med treningi ali športnimi dogodki. Največkrat bolečine povzročajo manjše natrganine ali nategi mišic oziroma vezivnih tkiv, velikokrat pa so razlog zanje tudi krči, ki zmanjšujejo pretok krvi in kopičenje mlečne kisline, ki nastane kot posledica povečane aktivnosti tkiva.  Prav tako športniki velikokrat utrpijo mikro poškodbe. Z masažo odstranimo negativne učinke športnih aktivnosti, sprostimo zategle in utrujene mišice, mišicam povrnemo elastičnost in gibljivost ter pospešimo izpiranje mlečne kisline, ki povzroča napetost in utrujenost v mišicah. Masaže za športnike ne priporočamo le profesionalnim športnikom, temveč vsem, ki se ukvarjajo z rekreativnimi športi, kot so kolesarjenje, plavanje, pohodništvo, ples in tek.

Kdaj se priporoča obisk športnega maserja?

Masažo je še posebej priporočljivo izvajati pred treningom, zlasti pri rekreativnem športu. Za doseganje vrhunskih uspehov je športna masaža nujna pred tekmovanji ali kot masaža med vadbo in pred začetki treninga ali tekmovanja. Po velikih športnih naporih se prav tako priporoča masaža v času počitka. S to masažo dosežemo hitro regeneracijo in sprostitev utrujenih mišic, hkrati pa z njo preprečimo tudi bolečine v mišicah. Predvsem pri atletskih športih je postala športna masaža del rutine za doseganje popolne vadbe, saj se vse več ljudi zaveda, da popolna vadba ne zajema le rutinskega izvajanja, temveč je izrednega pomena tudi skrb za obrabo in preprečevanje mikro poškodb, ki nastanejo pri izvajanju gibalnih naporov. Masaža bi morala biti del programa vsake vadbe, saj bi tako posameznik hitreje prišel v formo, pri čemer bi doživljal manj bolečine in zmanjšal tveganje za nastanek poškodb na minimum. Rezervirajte si svoj termin za masažo v salonu Zlate roke, kjer vas že pričakujejo športni maserji z ogromno mero znanja in s številnimi izkušnjami.