Limfna drenaža za dobro delovanje limfnega sistema in zdravje telesa

Limfna drenaža je med učinkovitimi načini za spodbujanje delovanja limfnega sistema. Limfni obtok je izredno pomemben sistem v telesu. Služi za odstranjevanje odpadnih snovi ter odvajanje odvečne tekočine. Pomemben je za delovanje imunskega sistema. Prispeva k absorpciji maščob iz črevesa. Po sistemu, razvejeni mreži limfnih žil, se pretaka limfa, prosojna tekočina. Del sistema so tudi vozli ali bezgavke, v katerih se limfna tekočina prefiltrira in se pokončajo škodljive snovi. Naposled se limfa vrne v krvni obtok. Limfni sistem je torej za zdravje izrednega pomena. Za učinkovit pretok, ob upoštevanju običajnih smernic za zdravo življenje, lahko poskrbimo tudi z limfno drenažo.

limfna drenaža

Limfna drenaža po dr. Voddru – prepustite se zlatim rokam

Dotik zdravi in dobro je znan pozitiven učinek masaže na sproščanje telesa in duha. Limfna drenaža je posebna oblika masaže. Poleg drugih vrst masaž jo izvajamo v našem masažnem salonu. Limfni sistem lahko navade sodobnega življenja zmotijo, povzročijo zadrževanje škodljivih snovi v telesu. Sedeči slog življenja, uživanje nezdrave hrane in premalo vode, alkohol in kajenje, premalo spanca in stres – vsi vplivajo na slabitev limfnega sistema. To se na telesu pozna s povečano telesno težo, s pojavom celulita in problemov s kožo, z zatekanjem in utrujenostjo, pride tudi do slabega psihičnega počutja. Pri težavah pomaga limfna drenaža po dr. Voddru. Vešče maserke z nežnimi gibi prstov in dlani spodbujajo naravno smer limfnega toka in pomagajo k vzpostavitvi njegovega ravnotežja. Uporablja se predvsem za preventivne (dvig odpornosti, sprostitev, zmanjšanje zatekanja) in kozmetične namene (zmanjševanje celulita, pomoč pri problematični koži). Medtem pa je pri zdravstveni rabi nujen posvet z zdravnikom, saj te metode ne izvajamo pri ljudeh s tumorji, akutnimi vnetji, trombozo in dekompenzacijo srca. Terapije prilagodimo potrebam strank, priporočljivo je izvajanje od dvakrat do petkrat.

Preverite našo ponudbo masaž

Limfna drenaža nog pomaga pri zatekanju

Preobremenjen limfni sistem, ki upočasni pretok limfe po telesu in s tem povzroči zastajanje odvečnih snovi, se mdr. kaže z zatekanjem nog in gležnjev. Limfna drenaža nog pomaga k spodbujanju limfnega pretoka, pospeši odvajanje odpadnih snovi in odvečne tekočine. V salonu Zlate roke limfno drenažo izvajamo kot preventivno metodo za zmanjšanje zatekanja nog.

ročna limfna drenaža

"Kako se znebiti celulita?"

Kako se znebiti celulita je vprašanje, ki si ga zastavlja mnogo žensk. Celulit sestavljajo maščobe, voda in odpadne snovi, ki se nabirajo pod kožo in ji dajo pomarančast videz. Za nastanek je več razlogov, mdr. tudi moten limfni pretok. Pri zmanjševanju celulita tako pomaga limfna drenaža, ki spodbudi delovanje limfnega sistema in odplavljanje odvečnih snovi. V salonu Zlate roke vam ponujamo tudi posebne anticelulitne masaže. Te prav tako pospešijo limfni sistem, poleg tega izboljšajo elastičnost in prekrvavitev kože. So močnejše kot običajne masaže in pričakujete lahko rahlo bolečino. Izvajamo jih z uporabo posebnega olja. Mešanica avokadovega in mandljevega olja mehča in utrdi kožo, medtem ko dodatek brina, pomaranče in grenivke služi za razstrupljanje. Še ena anticelulitna metoda je masaža z ventuzami. Z njimi ustvarimo podtlak, s čimer se raztegne tkivo in poveča dotok kisika in hrane vanj. Raztegnejo se tudi vene in limfne žile in tako posrkajo več krvi in limfe – za uspešnejše razstrupljanje telesa. Torej, kako se znebiti celulita? Odgovor je v zdravem prehranjevanju in gibanju ter pitju zadostnih količin vode, pomagamo pa si še z različnimi proticelulitnimi masažami.

Ročna limfna drenaža – Ljubljana Rudnik

Če iščete pomoč pri težavah, kot so problemi s kožo in celulit, zatekanje in utrujenost nog, je rešitev ročna limfna drenaža. V Ljubljani obiščite naš salon na Rudniku, pričakamo vas s prijetnim ambientom. Naši prostori so topli, ustrezno prezračevani in čisti ter udobno opremljeni. Poskrbite za svoje zdravje s popolnim doživetjem masaže.