Kako se znebiti celulita? Anticelulitna masaža je lahko odgovor, ki ga iščete

Kako se znebiti celulita je vprašanje, ki ga lahko zasledimo zelo pogosto. Ženske – pa tudi nemalo moških – se s tem, kako se znebiti celulita, običajno še posebej intenzivno ukvarjajo pred približevanjem poletja. Odpravljanje celulita je v tem obdobju seveda izredno aktualno predvsem zaradi dejstva, da je v poletnih mesecih mnogo težje skriti nadležno »pomarančasto kožo«. Pa sploh obstaja rešitev oziroma ali se je sploh smiselno spraševati, kako se znebiti celulita? Je morda bolje, da se s to težavo preprosto sprijaznite?

Odpravljanje celulita je kompleksen proces …

Odpravljanje celulita je nedvomno nekaj, kar zahteva precej potrpežljivosti in zelo premišljen pristop. Vendar pa to nikakor ne pomeni, da je ukvarjanje s tem, kako se znebiti celulita, nesmiselno. To, da je nekaj zahtevno, še ne pomeni, da je nemogoče. Obenem naj poudarimo, da edina rešitev za to, kako se znebiti celulita, nikakor niso drastične, invazivne metode, povezane s številnimi tveganji oz. potencialnimi nezaželenimi stranskimi učinki. Eden izmed možnih odgovorov na vprašanje, kako se znebiti celulita – oziroma vsaj drastično zmanjšati njegovo opaznost – je namreč posebna anticelulitna masaža, ki vam jo ponujamo tudi v salonu Zlate roke …

Anticelulitna masaža za odpravo celulita je varna in učinkovita metoda

Ne verjemite tistim, ki vas prepričujejo, da je edina možnost za to, kako se znebiti celulita, invaziven poseg ali kaj podobnega. Zagotovo je precej bolj smiselno, da poskusite s popolnoma varnimi, naravnimi ukrepi, kakršna je masaža za odpravo celulita. To, da anticelulitna masaža ni invazivna, namreč nikakor ne pomeni, da ni učinkovita. V našem salonu z uporabo preizkušenih tehnik, ki temeljijo na nekoliko močnejših, vendar ne bolečih prijemih, poskrbimo, da bo prišlo do bistvenega izboljšanja prekrvavljenosti  problematičnih območjih (običajno so to predvsem noge in zadnjica). Za povrh pa naša anticelulitna masaža, pri kateri uporabljamo posebno kombinacijo olj (osnova sta mandljevo in avokadovo olje, ki so jima nato dodana še eterična olja grenivke, pomaranče in brina), pomaga pri povečevanju elastičnosti kože in pri učinkovitejšem delovanju limfnega obtoka. Priporočamo vam, da se anticelulitna masaža v našem salonu izvede vsaj približno desetkrat. Ko je začetno, nekoliko intenzivnejše obdobje zaključeno, pa običajno svetujemo, da se anticelulitna terapija oz. masaža ponavlja približno dvakrat mesečno, s čimer je mogoče vzdrževanje doseženih rezultatov.

anticelulitna terapija

Ena izmed opcij tudi posebna anticelulitna terapija z ventuzami

Masaža za odpravo celulita je lahko izključno ročna, še ena možnost za tiste, ki se sprašujete, kako se znebiti celulita brez nevarnih posegov, pa je uporaba ventuz, ki spodbudi intenzivno raztezanje tkiva ter zagotovi odlično oskrbo tkiv s kisikom in pomembnimi hranili. Obenem ventuze pomagajo pri raztezanju limfnih žil in ven, posledica česar je učinkovitejše od odvajanje strupenih snovi iz telesa. Še posebej pomembno pa je, da vakuum, ki ga ustvarimo s pomočjo ventuz, poskrbi za izločanje maščobe iz celic v medcelični prostor oziroma v limfo. Bezgavke, ki skrbijo za čiščenje limfne tekočine, pa nato poskrbijo za zadnji korak, torej za izločanje presežka maščobe in drugih nepotrebnih snovi. Vse našteto je razlog za to, da je naša anticelulitna terapija, pri kateri se uporabljajo posebni kozarčki, imenovani ventuze, odlična izbira za vse, ki iščete pomoč pri tem, kako se znebiti nadležne pomarančaste kože. Za konec naj omenimo še to, da med pomembne ukrepe za vse, ki se sprašujete, kako se znebiti celulita ali vsaj bistveno zmanjšati njegovo izrazitost, sodijo zdrave vsakodnevne navade. Strankam, ki jih zanima, kako se znebiti celulita po naravni poti, tako poleg storitev, ki jih ponujamo, vedno svetujemo, naj namenijo dovolj časa gibanju in da skrbijo za to, da popijejo dovolj vode. Hkrati pa morate posebno pozornost posvetiti zdravi prehrani. Kombinacija vseh teh ukrepov poskrbi, da se to, kako se znebiti celulita, kar naenkrat ne bo več zdelo misija nemogoče, ampak povsem realistična možnost.