Klasična masaža Zlate roke: lajšanje bolečin in izboljšano počutje

Klasična masaža je ena izmed prvotnih oblik masiranja. Poznamo jo tudi pod imenom klasična švedska masaža, v našem salonu pa ji pravimo "Zlate roke". Gre za masažo celotnega telesa, torej masažo hrbta, vratu in ramen ter nog. Z njo lajšamo bolečine, ki se zaradi današnjega načina življenja največkrat pojavijo prav v hrbtu, ramenskem obroču in vratu. Posledično s klasično masažo poskrbimo tudi za dobro splošno počutje in svež pretok enegije.

Tehnike klasične masaže in njeni učinki

Za klasično masažo hrbta in tudi masažo vratu in ramen se uporablja različne tehnike: gladenje, gnetenje, udarjanje, pritiskanje in vtiranje. Sistematični gibi dotikanja izboljšujejo zdravje in počutje, če jih seveda opravljajo strokovnjaki. Masaža Zlate roke bo služila predvsem mišicam. Izboljšala se bo prekrvavitev, močen vpliv pa ima klasična masaža tudi na kožo, vezivna tkiva in prebavila, dobro učinkuje na regeneracijo tkiv, je protibolečinska masaža. Po potrebi se uporabijo tudi zahtevnejše tehnike, na primer pahljačasto, krožno ali mačje gladenje, tresenje, udarjanje in statični pritisk. Vsaka masaža hrbta in udov je individualna, kar pomeni, da se prilagodi specifičnemu telesu in temu, kar stranka v danem trenutku potrebuje.

protibolečinska masaža

Potek masaže celega telesa

Na telo vam z rokami nanesemo predhodno segreto olje ali maslo. Gre za masažo celega telesa, a začne se vedno kot masaža hrbta in nato nadaljuje po primernem zaporedju. Z gladenje najprej pospešimo krvni obtok in sprostimo mišice. To pomirjevalno vpliva na celotni živčni sistem, zato se boste hitro sprostili. Za raztezanje mišic in izločanje toksinov uporabimo gnetenje - nadzorovano pritiskanje izbranih točk. Najbolj je to primerno za hrbtenico in ramena. V mišičnih predelih, kjer je prišlo do vozlišč, se uporabi tudi udarjanje. Seveda pa se pri protibolečinski klasični masaži ne le razveže vozle, ampak poskrbi tudi za bolj napete mišice, kjer so te ohlapne in brez tonusa.

Možna je tudi kombinacija klasične masaže z ventuzami iz kitajske medicine, kar se najpogosteje uporablja pri masaži ramen, predelu hrbta in ledvenem delu. Metoda je še posebej uspešna pri mišicah v krču.

Masla, olja in kreme pri klasični masaži

V masažnem salonu Zlate roke uporabljamo samo izdelke naravnega izvora. Masla, olja in kreme, ki jih boste deležni pri masaži celega telesa, so domače proizvodnje, izdelana iz popolnoma naravnih sestavin. Zavezani smo slovenskim kozmetičnim proizvodom Aroma Herbal z zelo prijetnimi in sproščujočimi vonji. Vsak izdelek ima svoj učinek, namembnost in poseben vonj.

Za protibolečinsko masažo hrbta in mišic se na primer uporablja protibolečinsko olje (ingver, Ylang-Ylang, črni poper). Imamo tudi protistresno olje, olje za razstrupljanje telesa, za dvig odpornosti, magnezijevo olje in še druga posebna olja. Pomagamo vam s kremo za utrujene noge (aloe vera gel, olje evkaliptusa, čajevca, limonske trave in ciprese) in imamo pri sebi tudi najrazličnejša masla: karitejevo, mango, manoi, kakavovo ... Naše maserke najbolje vedo, kaj uporabiti za določen učinek, da bo imel produkt na stranko najboljši učinek, zato jim lahko popolnoma zaupate in se samo prepustite.

masaža Zlate roke

Prednosti in vrednote našega masažnega salona

Salon Zlate roke sestavlja strokovna ekipa, ki vam pričara popolno doživetje klasične masaže. Pomislili smo na vse detajle, da vam lahko razvajamo, kot je le mogoče. Naš ambient na Rudniku v Ljubljani je prijeten, primerno topel in prezračen. Pričakujejo vas parkirni prostor, udobni natikači, garderobne omarice, mehke in kvalitetne brisače. Seveda ne gre brez prijetne glasbe, ki vas spremlja pri vaši masaži. Vse to dobite po razumni ceni in s prijaznim odnosom. Naročite se na 051 323 513 in si zagotovite svoj termin za protibolečinsko masažo, ki bo poskrbela za celotno telo in tudi za um. Klasična masaža ima dokazano pozitivne učinke. Čas je, da jih preizkusite tudi vi.