Kako se znebiti celulita? Zdravo življenje in anticelulitna masaža

Boj proti celulitu pozna praktično vsaka ženska. Gre za pojav, ki ga na koži občutijo tako suhe kot močnejše predstavnice nežnejšega spola, odvisen pa je predvsem od kakovosti življenja in skrbi za zdravje. Na naraven in zelo učinkovit način si lahko pomagate z anticelulitno masažo. Z njeno pomočjo pospešimo limfni sistem, odpravljamo toksine, izboljšamo prekrvavitev kože in tudi njeno elastičnost. Odstranjevanje celulita je zagotovo dolgotrajen proces, ki se mu morate posvečati skozi celo življenje, a s pravimi ukrepi lahko celulit na stegnih in drugih kritičnih mestih povsem odpravite.

anticelulitna masaza

Kaj sploh je celulit in zakaj ga imamo

Če želimo rešiti vprašanje, kako se znebiti celulita, moramo najprej razumeti, zakaj ta nastane. Vzrok zanj je močno povezan z maščobnim deležem v našem telesu, česar številka na običajni tehtnici ne pokaže. Zadebeljeno tkivo v podkožju zmanjša pretok limfe med celicami, zato v podkožju zastajajo odpadne snovi in prosti radikali. Ti uničujejo celice kolagena in elastina, posledično je kakovost vezivnega tkiva slabša. Ko je vezivo oslabljeno, maščobne celice iz globine silijo na površje, in to opazimo kot pomarančno kožo. Najpogosteje gre za celulit na stegnih in zadnjici.

Vse opisano se v koži zgodi zaradi nekvalitetnega načina življenja, slabe prehrane in premalo gibanja. Kako se torej znabiti celulita? Celostno. Treba bo poskrbeti za zdrave navade, hkrati pa se odstranjevanja celulita lotiti z masažo.

Kako vam pomaga anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža je osredotočena na problematične predele telesa in je nekoliko močnejša. Ne pričakujte torej sprostitve, ampak raje rahlo bolečino. To je potrebno, da je masaža učinkovita. Zanjo se uporablja posebno olje, ki je mešanica avokadovega in mandljevega olja, dodani pa so še brin, pomaranče in grenivke. Takšne sestavine omogočajo, da se koža zmehča in utrdi, hkrati pa se telo razstruplja. Za vidne rezultate pri odstranjevanju celulita vam priporočamo vsaj deset terapij, za vzdrževanje stanja pa dva obiska na mesec.

Posebna metoda anticelulitne masaže se izvaja z ventuzami. Morda jo poznate tudi kot vakuumsko masažo. Z vakuumom se doseže, da maščoba zapusti celico in pride v medcelični prostor oz. limfo. Nato jo je treba sprostiti v bezgavke, da tekočino prečistijo - uporabno se vrne nazaj v obtok, voda in maščoba pa se izločita iz telesa. Ventuza poskrbi za boljši dotok hrane in kisika v tkivo in dobro razstrupljanje telesa z raztezanjem ven in limfnih žil.

Masaže proti celulitu

Drugi dejavniki za boj proti celulitu

Kot že omenjeno masaža ne bo dovolj, če ne boste spremenili tudi svojih nezdravih navad. Pri prehrani več posegajte po sadju in zelenjavi, zmanjšajte vnos sladkorja in pekovskih izdelkov, saj imajo ti veliko predelanih ogljikovih hidratov. Osredotočite se na kakovostne maščobe, ki jih dobite z olivnim oljem, chia semeni in avokadom. Pijte veliko vode. Izogibajte se alkoholu in cigaretam.

Kako se še znebiti celulita? Zagotovo z gibanjem. Poskrbite za redno rekreacijo, saj bo to pripomoglo k učinkovitejši odpravi celulita. Izvrsten za to je na primer tek.

Cenik in naročanje

Anticelulitna masaža je najbolj naravna metoda za nego kože

Na trgu je vse več različnih rešitev, kako se znebiti celulita. Kreme, tablete, sodobne aparature ... Ženske pa pozabljajo, da je pred vsemi temi izumi obstajala masaža. Ta je naravna in ob rednem prakticiranju zelo efektivna. Zato vas vabimo v naš masažni salon Zlate roke. Naše maserke se bodo z veseljem spoprijele z vašo težavo.

Celulit na stegnih in zadnjici je res da predvsem estetska težava, a ne smemo pozabiti, da je rezultat nezdrave prehrane in premalo gibanja, kar pa vodi v zdravstvene težave. Poskrbite torej zase in za svoje zdravje s pravim življenjskim stilom in anticelulitno masažo v salonu Zlate roke na Rudniku v Ljubljani. Pa ne pozabite sporočiti, kako se znebiti celulita, še svojim prijateljicam.