Pošlji povpraševanje

Klasična masaža celega telesa: najpomembnejši pozitivni vplivi

Klasična masaža je odlična metoda za popolno sprostitev celega telesa. Vendar pa je sprostitev le eden izmed razlogov, zakaj je masaža nekaj, kar bi si morali privoščiti pogosteje. Znane so namreč še številne dodatne pozitivne lastnosti, ki jih ima lahko klasična masaža. Potek masaže bi moral biti vedno prilagojen specifičnim težavam, s katerimi se spopadate. Tako je rezultat nedvomno najboljši.

Klasična masaža – potek in blagodejni učinki, ki si jih lahko obetate

Kaj so torej tiste najpomembnejše prednosti, ki jih prinaša klasična masaža? Potek je v osnovi preprost. Na začetku se sezujete in slečete ter ležete na posebno mizo ali na blazino. Običajno je v salonih poskrbljeno za prijetno sproščujočo atmosfero: prostor je zatemnjen, v ozadju igra sproščujoča glasba, okoli vas se širi vonj eteričnih olj, morda gori nekaj sveč … Posledično lažje odmislite skrbi vsakdana in se prepustite izkušnji. Maser ali maserka nato začneta z delom. Klasična masaža celega telesa praviloma temelji na kombiniranju različnih tehnik – od pritiskanja na specifične točke, s katerim se doseže sprostitev posameznih mišic, pa do gnetenja in glajenja ter včasih rahlega udarjanja. Izbira tehnik seveda ni naključna, ampak je namenjena sproščanju celega telesa, odpravljanju napetosti, lajšanju bolečin, izboljšanju prekrvavitve, regeneraciji tkiv, pospešitvi razstrupljanja organizma in razbremenitvi živčnega sistema. Prav to so tisti najpomembnejši blagodejni vplivi, ki jih ima dobra klasična masaža celega telesa. Mnogim obenem pomaga do kakovostnejšega spanca in pri lažjem spopadanju s stresnimi situacijami.

Švedska masaža

Kje najboljša klasična masaža v Ljubljani oz. kako izbrati pravi salon?

Da pa bi občutili vse pozitivne učinke, se morate seveda odpraviti v salon, kjer vas bo čakala resnično kakovostna klasična masaža. Ljubljana se lahko kot prestolnica nedvomno pohvali z izredno pestro ponudbo na tem področju, ki se praktično z vsakim dnem še povečuje. Vendar pa včasih ogromna možnost izbire predstavlja določeno breme, saj težko ocenimo, kje bomo dobili najboljšo storitev. V tem primeru je dobro, da si vzamete čas in primerjate spletne strani ponudnikov. Tam, kjer imajo zares profesionalen odnos do vsake stranke, si zagotovo vzamejo čas za to, da na spletni strani objavijo vse bistvene informacije o svoji dejavnosti, možnostih, med katerimi je mogoče izbirati itn. To je še posebej pomembno za tiste, za katere je (klasična) masaža (celega telesa) nekaj povsem novega. Pred prvim obiskom ima večina ljudi običajno kar precej vprašanj. V salonih z bogatimi izkušnjami se tega večinoma zelo dobro zavedajo, zato pogosto pripravijo seznam odgovorov na najpogostejša vprašanja, s katerimi odpravijo morebitne strahove pri tistih, ki ne vedo povsem natančno, kaj pričakovati, kako se obnašati itn. 

SPOZNAJTE RAZLIČNE VRSTE MASAŽ

Profesionalna klasična švedska masaža celega telesa in druge možnosti

Spisek pogostih vprašanj, ki se pojavljajo pred prvim obiskom, in odgovorov nanje boste našli tudi na spletni strani salona Zlate roke. Pri nas vas čaka resnično kvalitetna klasična švedska masaža celega telesa, ki poskrbi za vse predhodno omenjene blagodejne učinke in še mnoge druge. Izkušene maserke poskrbijo, da bo klasična masaža celega telesa prilagojena vašim konkretnim željam. Če imate na primer še posebej pogosto težave z bolečinami v vratu, to vsekakor povejte, da bo maserka nato posvetila več pozornosti temu delu. Omenimo naj še, da se klasična švedska masaža Zlate roke po želji kombinira z uporabo ventuz. To so posebni pripomočki, ki izvirajo iz tradicionalne kitajske medicine, s pomočjo katerih se ustvarja vakuum, kar pripomore k izboljšanju prekrvavitve v posameznih delih in poskrbi za spodbudo limfnega sistema. Ker se pri uporabi ventuz osredotočamo na stimulacijo najpomembnejših akupresurnih točk, pa je ta tehnika hkrati koristna za sproščanje endorfinov, znanih pod imenom hormoni sreče. Pri nas vas torej tako čaka zares celovita klasična masaža. Ljubljana, Hudourniška pot 2 (Rudnik) je naslov, kjer vas že nestrpno pričakujemo!