Anticelulitna masaža in limfna drenaža nog kot pomoč pri pomarančasti koži

Anticelulitna masaža se priporoča vsem, ki imate težave s t. i. pomarančasto kožo, ki je običajno še posebej izrazita na območju zgornjega dela stegen in zadnjice. Kvalitetna, pravilno izvedena anticelulitna masaža vam pomaga pri tem, da boste mnogo samozavestnejši, tudi ko teh predelov ne bo več mogoče (povsem) skriti pod debelimi zimskimi oblačili. Ker je za optimalne učinke priporočljivo, da se masaža proti celulitu izvede vsaj desetkrat zapored, preden se začne t. i. vzdrževalna faza, ki zahteva približno dve seansi mesečno, je anticelulitna masaža nekaj, o čemer je smiselno začeti razmišljati dovolj zgodaj, ne šele tik pred poletjem.

Limfna drenaža

Ročna anticelulitna masaža je naravna, varna in učinkovita

Marsikatera anticelulitna terapija je zelo invazivna – čeprav prinaša rezultate, obstaja obenem povečano tveganje za nezaželene stranske učinke. Po drugi strani pa ročna anticelulitna masaža ni povezana s tovrstnimi nevarnostmi. Gre za izredno varno metodo, ki ne zahteva uporabe nikakršnih aparatur. Kljub temu pa je anticelulitna masaža izredno učinkovita tehnika, ki lahko občutno ublaži izrazitost pomarančaste kože. Da bi bilo to mogoče, so seveda nujni nekoliko močnejši pritiski, ki so osredotočeni predvsem na tiste najbolj problematične dele telesa. Vsaka masaža zato ne more biti opredeljena kot anticelulitna, ampak gre za posebno podvrsto, zato morate biti pri dogovarjanju za termin v salonu zelo specifični glede tega, kakšne so vaše želje.  Čeprav je anticelulitna masaža varna, pa je zaradi intenzivnosti oziroma močnejših prijemov mogoče pričakovati rahle bolečine, še posebej če je vaš bolečinski prag nekoliko nižji. Vendar pa vsekakor ne gre za pretirano hude bolečine, kar pomeni, da so za večino povsem znosne – še toliko bolj, ko se pokažejo prvi rezultati.

Masaža proti celulitu se po želji izvaja s pomočjo ventuz

Za še boljše rezultate se lahko pri anticelulitni masaži uporabijo tudi ventuze. Gre za nekakšne vakuumske kozarčke z dolgo tradicijo uporabe, saj imajo pomembno vlogo v tradicionalni kitajski medicini. Z ventuzami ustvarimo podtlak, ki povzroči, da se tkivo raztegne, s tem pa se izboljša oskrba tkiv s hranilnimi snovmi in kisikom. Hkrati pa vakuum, za katerega poskrbijo ventuze, spodbudi izločanje maščobe v medcelični prostor  oz. limfo, posledično pa se maščoba lažje izloči iz telesa, kar je izjemno koristno za odpravo pomarančaste kože. V salonu Zlate roke se izvajata tako klasična ročna anticelulitna masaža kot masaža proti celulitu z ventuzami. Na podlagi ocene trenutnega stanja vam pomagamo ugotoviti, katera metoda oziroma kakšna anticelulitna masaža bi v vašem primeru prinesla najhitrejše in najopaznejše rezultate. 

Klasična masaža

Limfna drenaža nog – anticelulitna terapija z dodatnimi pozitivnimi učinki

Še ena izmed možnosti, ki vam jih ponujamo v salonu Zlate roke, pa je limfna drenaža nog. Ta je prav tako odlična izbira, če vas zanima naravna anticelulitna terapija, obenem pa limfna drenaža nog pomaga pri mnogih drugih težavah, povezanih z zdravjem in počutjem. Limfna drenaža nog – ali izbranih delov telesa – prispeva k razstrupljanju telesa, h krepitvi imunskega sistema in k lajšanju težav z živčnim sistemom. Za povrh pa je limfna drenaža nog pogosto zelo priporočljiva za tiste, ki okrevajo po poškodbi, ali pa kot metoda za blažitev otekanja spodnjih okončin. Limfna drenaža nog, ki se izvaja v našem salonu, poteka v skladu s priznano metodo dr. Vodderja, za katero je nujno izredno dobro poznavanje funkcij človeškega telesa. Naše izkušene maserke poskrbijo, da je tehnika zares izvedena pravilno, kar poskrbi za resnično optimalne učinke. Ob tem naj opozorimo, da je limfna drenaža nog sicer varna metoda, ki je primerna za praktično vse posameznike in posameznice, vendar pa obstaja pri tem vendarle nekaj izjem. Tako je limfna drenaža nog odsvetovana v primeru težav oz. bolezni, kot so tromboza, akutna vnetja, maligni tumorji in dekompenzacija srca.