Masaža celega telesa za popolno sprostitev organizma

Poznamo več vrst masaž, razdelimo jih glede na želeni učinek in obseg masiranja; tako masaža celega telesa ponuja celovito sprostitev organizma, medtem ko se pri drugih masažah posvetimo posameznim telesnim delom (za primer: trebuh, stegna in zadnjica pri anticelulitni masaži). V salonu Zlate roke masažo celega telesa zagotovimo pri različnih tipih masaže. Denimo klasična švedska masaža pozitivno učinkuje na mišice, kožo, vezivna tkiva in prebavila, pomaga odpravljati bolečine ter blagodejno deluje na duševno počutje. Pri masaži z vulkanskimi kamni klasično masažo nadgradimo z uporabo segretih bazaltnih kamnov. Kamni, položeni po celem telesu, vanj postopno sproščajo toploto ter ogrevajo globoka tkiva in pospešujejo krvni obtok. Pri obeh tipih masaže uporabljamo eterična olja naravnega izvora. Vse predele telesa obdelamo tudi z limfno drenažo, to je posebna masaža, ki z nežnimi gibi spodbuja limfni pretok in tako poskrbi za učinkovito delovanje limfnega sistema. Pri masaži celega telesa lahko izbirate še med posebno ponudbo masaže v dvoje (za vas in vaše drage), masaže Ženske sanje (razvajanje nežnejšega spola) ter Direktorjeve masaže (za premagovanje izgorelosti).

Klasične masaže

Protibolečinska masaža ugodno vpliva na obremenjene dele telesa

Bolečina je v našem življenju neprijetna, a pogosta spremljevalka. Bolečina v vratu, ramenih in hrbtu nas pogosto doleti zaradi sedečega sloga življenja, ko sključeni pred pisalno mizo preživimo 8 ur in več. Na nas pa preži tudi v nasprotnem primeru, ob intenzivni telesni vadbi, še posebej, če ne namenimo dovolj pozornosti počitku in regeneraciji mišic po treningu. V obeh situacijah je dobrodošla pomoč maserja. Proti bolečinam deluje naša klasična masaža Zlate roke, pri kateri uporabljamo tehnike gladenja, gnetenja, udarjanja idr. Za športnike je dobrodošla športna masaža, pri njej se osredotočimo na obremenjene mišice in tetive, preprečujemo krče, sprostimo napete in utrujene mišice in jim povrnemo gibljivost. Protibolečinsko masažo ponujamo tudi nosečnicam in jim v tem posebnem obdobju olajšamo nosečniške težave. S posebno masažo okončin lahko pomagamo odpravljati bolečine v stopalih in glavobole.

PREVERITE NAŠO široko PONUDBO MASAŽ

Masaža globokih tkiv

Z masažo globokih tkiv učinkujemo na preobremenjene mišice. Elemente te masaže ima denimo športna masaža, pri kateri sproščamo zategle mišice in jim vrnemo elastičnost. Z masiranjem zmanjšujemo možnost poškodb in športniku pomagamo vzdrževati njegovo telesno pripravljenost. Tudi pri masaži z vulkanskimi kamni toplota skozi kožo prodira globoko v mišice in sklepe, jih ogreva in sprošča.

Masaža zlate roke

Masaža proti stresu umirja in sprosti psihično napetost

Telo in duša sta neločljivo povezana, in ko masiramo telo, pozitivno vplivamo tudi na psihično počutje. V salonu Zlate roke je poskrbljeno za miren ambient, pospremljen z glasbo iz sistema Bose. Prostori so prijetni in topli, na udobnih mizah se prepustite izkušenim maserkam. Protistresno denimo deluje masaža z vročimi kamni. Skozi stoletja jih je oblikovala moč narave, in ko jih segrete in naoljene polagamo in vlečemo po telesu, se iz njih sprošča starodavna mistična zdravilna moč, ki sprošča telo in odpravlja stres. Protistresnemu učinku so namenjene še klasična in direktorjeva masaža ter masaža okončin. Zdravilno moč dotika in njegovo sproščujoče antistresno delovanje podkrepimo z uporabo eteričnih olj.

Celostno obravnavo telesa zaokroži masaža z eteričnimi olji

Dobra masaža vključuje delovanje na vse čute; pomemben je tudi vonj. Masaža z eteričnimi olji ima poleg prijetnega vonja še druge namene. Pri protibolečinski masaži se uporabljajo olja ingverja, Ylang-Ylang in črnega popra. Protistresno in pomirjujoče deluje eterično olje geranije, bergamotke in kadilne bosvelije. Razstrupljanju telesa so denimo namenjena eterična olja limonske trave, koromača, ingverja in cimeta. Olje cimeta, nageljnovih žbic in evkaliptusa pomaga k dvigu odpornosti. Zlato olje v kombinaciji s šipkovim oljem regenerativno in poživljajoče deluje na kožo. Problematični koži koristijo tudi eterična olja citrusov in zelene mete. To so olja slovenske znamke naravnih kozmetičnih proizvodov Aroma Herbal.