Različne vrste masaž, prilagojene individualnim potrebam

Masaža se danes izvaja v številnih različicah. Tako je mogoče izbrati tisto obliko, ki najbolj ustreza vašim (trenutnim) potrebam, življenjskemu slogu in morebitnim težavam. Pri tem je pomembno, da izberete dober salon, kjer bodo znali prisluhniti vašim individualnim željam.

Kako se razlikujeta klasična in športna masaža?

Ena izmed opcij, ki jih imate na izbiro, je športna masaža. Glavna razlika, če jo primerjamo s klasično, je, da je ta oblika, kot nakazuje že njeno ime, namenjena predvsem športno nekoliko bolj aktivnim posameznikom ne glede na to, ali so profesionalci ali rekreativci. Gibanje je sicer nedvomno zelo zdravo, vendar pa pride včasih med športno aktivnostjo do določenih težav – na primer do preobremenitve posameznih mišic oz. do pretiranega nakopičenja mlečne kisline v mišicah, čemur nato sledijo občutki napetosti, krči in bolečine. Športna masaža je osredotočena prav na tovrstne zaplete. Pomaga pri ublažitvi bolečin, hkrati pa zmanjša nevarnost za prihodnje poškodbe med športnim udejstvovanjem. Obenem prispeva k spodbujanje prekrvavitve in limfnega sistema, s čimer se bo povečala vaša zmogljivost, hkrati pa bo to pripomoglo k hitrejši regeneracij mišic. Če vas čaka intenzivnejši športni trening ali morda celo pomembno tekmovanje, je včasih smiselno, da si športno masažo privoščite že prej, saj bo to poskrbelo za izboljšanje vaše pripravljenosti.

Masaža v salonu

Masaža za nosečnice poskrbi za lajšanje različnih težav

Danes postaja vse bolj priljubljena tudi masaža za nosečnice. Obdobje veselega pričakovanja namreč pogosto s seboj prinaša določene tipične nevšečnosti (denimo otekanje nog in bolečine v hrbtu), ki pa jih je možno s to metodo zelo uspešno ublažiti. Vsekakor je pri tem ključno, da je masaža za nosečnice manj intenzivna od klasične oziroma da je nasploh prilagojena specifičnim potrebam ženske v tem obdobju. Nekateri deli telesa na primer zahtevajo dodatno pozornost, po drugi strani pa moramo biti pri določenih delih pazljivejši ali pa se jim morda celo povsem izogniti.

Za prijetno razvajanje v dvoje vam je na voljo masaža za pare

Morda iščete idejo, kako s partnerjem preživeti nekaj kvalitetnega skupnega časa, v katerem bosta oba uživala? Masaža za pare je v tem primeru izbira, s katero boste težko zgrešili. Četudi nimata časa za daljši oddih, ki je za mnoge pare dandanes nekaj težko izvedljivega, pa si verjetno vendarle lahko vzameta urico ali dve samo zase in za vajino sprostitev. Seveda pa lahko na tovrstno razvajanje v dvoje po želji povabite koga drugega – mogoče prijateljico ali mamo. Takšnemu povabilu se zmorejo upreti le redki!

Masaža s kamni za tiste s slabo prekrvavitvijo in dodatne opcije

Ne glede na to, katera od opisanih možnosti vas zanima, je salon Zlate roke, ki se nahaja v Ljubljani, pravi naslov za vas. Za nas je dragocena čisto vsaka stranka, zato vedno poskrbimo, da so izpolnjene vse vaše želje. Poleg naštetih opcij vam je med drugim na voljo še masaža z vročimi kamni. Ta je še posebej priporočljiva za tiste, ki imate težavo s cirkulacijo. Tako je možno uspešno zmanjšati neprijetnosti, povezane s stalno mrzlimi dlanmi in stopali. Uporaba posebnih bazaltnih kamnov obenem pomaga pri ublažitvi negativnih vplivov stresa, ki se pogosto kažejo v obliki težav z glavoboli ali celo migrenami, motenj spanja, neurejene prebave in depresivnih občutkov. Poleg tega vam naš salon ponuja še dve zanimivi obliki masaže – t. i. anticelulitno in direktorjevo. Prepričani smo, da boste med pestrim naborom možnosti našli tisto, ki bo zares idealna za vas.  Za dodatno razvajanje pa si po želji privoščite še profesionalno nego obraza, ki prispeva k temu, da bo vaša koža manj utrujena, dobro navlažena in oskrbljena z vsemi pomembnimi hranilnimi snovmi. Posledično se bo zmanjšala nevarnost za nastajanje prezgodnjih gubic in za mnoge druge nevšečnosti. Saj veste – stres se običajno najprej odrazi prav na naši koži.

Masaža z vročimi kamni

PREVERITE CENIK MASAŽ