Limfna drenaža nog pomaga pri razstrupljanju organizma in odpravi celulita

Limfna drenaža velja za tehniko, ki uspešno prepleta številne blagodejne vplive. Uporablja se kot lepotna oz. kozmetična tehnika, obenem pa tudi za lajšanje številnih zdravstvenih težav ali kot preventivna metoda, ki zmanjša nevarnost, da bi se težave z zdravjem sploh razvile. Običajno je to limfna drenaža nog, po potrebi pa je osredotočena na druge dele telesa, odvisno od učinka, ki ga poskušamo doseči.

Kaj je limfna drenaža, kako poteka in čemu je namenjena?

V osnovi je limfna drenaža nog masažna tehnika, vendar pa gre za posebno obliko masaže, ki prinaša tudi nekoliko drugačne učinke kot klasična masaža. Limfna drenaža nog poteka tako, da se, kot je mogoče ugotoviti že na podlagi samega imena, maserka osredotoči na limfni pretok. Z dlanmi tako potuje v smeri tega toka, pri čemer so njeni gibi zelo nežni in počasni. S tem poskuša spodbudi pretok, kar ima seveda pomemben vpliv na dogajanje v celotnem telesu oz. na različne organe. Med drugim to pomeni hitrejše izločanje toksinov iz organizma, obenem pa je preprečeno zadrževanje čezmernih količin vode v telesu, kar pogosto vodi v zabuhlost oziroma v otekanje okončin. Med dodatne pozitivne učinke lahko uvrstimo še prispevek h krepitvi imunskega sistema, blagodejen vpliv na živčni sistem, pomoč pri rehabilitaciji po poškodbah, zmanjšanje izrazitosti celulita in blaženje težav s problematično kožo.

limfna drenaža nog

Še posebej učinkovita je limfna drenaža po dr. Voddru

Danes je znanih kar nekaj šol oziroma različic te tehnike, vendar pa je po mnenju mnogih oblika, ki običajno prinaša nadpovprečno dobre rezultate, limfna drenaža nog po dr. Voddru, ki jo je omenjeni zdravnik skupaj s svojo soprogo razvil že v tridesetih letih 20. stoletja, danes pa ima ogromno privržencev po vsem svetu. Ta metoda sicer zahteva veliko znanja, pri čemer je še posebej pomembno, da maserka izjemno dobro pozna človeško anatomijo in procese, ki se odvijajo v našem telesu. Le tako je namreč mogoča ustrezna kombinacija prijemov oziroma gibov, ki prinaša optimalne rezultate.

Kakovostna limfna drenaža: Ljubljana, Hudourniška pot 2 je pravi naslov!

Vas zanima zares profesionalno izvedena limfna drenaža? Ljubljana, kjer se nahajajo prostori salona Zlate roke, je pravo mesto za to. V našem salonu se izvaja prav omenjena limfna drenaža po dr. Voddru. Izkušene maserke poskrbijo za to, da bo prišlo do ponovne vzpostavitve ravnovesja v vašem telesu in da boste užili vse pozitivne vplive, ki jih ima dobra limfna drenaža. Kako poteka sama limfna drenaža nog, si lahko preberete na naši spletni strani, kjer so obenem podrobneje predstavljene vse koristi, ki jih ima limfna drenaža. Ljubljana – Rudnik, Hudourniška pot 2 je hkrati naslov, kjer vam ponujamo še druge vrste masaž. Osnova je klasična švedska masaža celega telesa oz. območij po izbiri (npr. klasična masaža hrbta), nato pa so možne določene prilagoditve – med drugim je možna masaža za nosečnice ali masaža z vročimi kamni. Slednja je npr. zelo dobra izbira za spodbujanje prekrvavitve.

masažni salon Ljubljana

Kdaj limfna drenaža nog ni priporočljiva?

Čeprav je limfna drenaža nog v večini primerov popolnoma varna naravna metoda za lajšanje številnih težav z zdravjem in počutjem ter za njihovo preprečevanje v prihodnje, ki hkrati poskrbi za lepotne učinke (npr. s tem, da zmanjša izrazitost celulita), za nekatere ljudi vendarle ni najbolj priporočljiva. S tem imamo v mislih posameznike in posameznice z določenimi zdravstvenimi težavami, zaradi katerih je potrebna posebna previdnost. V to kategorijo denimo sodijo ljudje z diagnosticirano trombozo. Podobno velja za tiste z akutnimi vnetji, malignimi tumorji in dekompenzacijo srca. Če niste prepričani, ali bi bila ta metoda primerna za vas, nam pišite ali nas pokličite in z veseljem vam bomo svetovali na podlagi upoštevanja vaših individualnih omejitev. V salonu Zlate roke želimo namreč za vsako stranko poiskati rešitev, ki bo zares popolnoma varna in ki bo prinesla želene pozitivne spremembe.

VABLJENI V SALON ZLATE ROKE