Klasična švedska masaža in njeni blagodejni učinki na telo

Klasična masaža ni le način razvajanja in sprostitve z namenom, da bomo za nekaj trenutkov pozabili na vse obveznosti, temveč je veliko več od tega. Prav tako ni le darilo samemu sebi ob posebni priložnosti. Klasična švedska masaža namreč znanstveno dokazano vrača hormonalno ravnovesje, sprošča napete mišice in ima številne druge blagodejne učinke – pospešuje krvni obtok, izboljšuje presnovo, izboljšuje krvno sliko in zmanjša stres, ki smo ga deležni vsak dan. Še posebej primerna je za ljudi, ki imajo zaradi pretežno sedečega dela bolečine v hrbtu, privoščijo pa si jo lahko tudi športniki, ki se srečujejo z napetimi in bolečimi mišicami. V nekaterih raziskavah je bilo celo dokazano, da redna klasična masaža celega telesa preprečuje razvoj bolezni, ki so posledica vsakodnevnega stresa ali poškodb. Prav tako je bilo dokazano, da klasična masaža krepi samozavest posameznika, pomaga pri depresiji, anksioznosti, motnjah spanja in visokem krvnem tlaku. V obdobju starosti lahko s klasično švedsko masažo preženemo občutek osamljenosti in samote ali celo preprečimo demenco. Odvisno od tega, kakšne gibe uporabljamo, je lahko rezultat stimulativni ali sproščujoči. V eni izmed zadnjih raziskav so znanstveniki ugotovili, da klasična masaža celega telesa izboljšuje tudi limfni pretok ter povečuje prožnost in spodbuja izločanje endorfinov, ki prispevajo k hitremu okrevanju. Ne povečuje mišične moči, temveč spodbuja šibke in neaktivne mišice, s čemer delno nadomešča pomanjkanje gibanja.


Kako poteka klasična masaža?

Ste razmišljali, da bi si privoščili klasično švedsko masažo, a vas je nekaj odvrnilo od tega? Morda je bilo to dejstvo, da niste seznanjeni s potekom klasične masaže. Vse skupaj se začne s posvetom s stranko, pri čemer maserju zaupamo, ali imamo kakšne poškodbe oziroma bolezni in kakšne so njihove posledice. Tako bo maser vedel, na katera mesta se mora osredotočiti. Klasična masaža se začne na hrbtu in sicer tako, da se ogrejejo in pogladijo mišice na hrbtu, nato pa se poišče napete predele, ki se jih maser loti s posebnimi tehnikami (drgnjenje, otiranje, gnetenje in tolčenje). Otiranje in gnetenje spodbujata globinsko prekrvavitev in zmehčata mišice. Nadaljujemo s stopali in zadnjim delom nog, kjer prav tako uporabljamo različne masažne tehnike glede na obliko in velikost mišic. Stranka se obrne, maser pa zmasira še sprednjo stran nog in roke. V kolikor je klasična švedska masaža daljša od 90 minut, se zmasirata tudi obraz in glava. Na koncu se ponovno pogladi hrbet in preveri, ali smo dosegli želen učinek.

Klasična masaža


Kam na najboljšo klasično masažo v Ljubljani?

V izgradnjo masažnega salona Zlate roke smo vložili veliko razmišljanja, lastnih opažanj in ljubezni do te edinstvene sprostitve. Želeli smo oblikovati popolno doživetje, pomisliti na vsako drobno malenkost za vaše posebne trenutke sprostitve telesa in duha. Verjamemo, da nam je to uspelo. Pri nas se lahko predate sprostitvi in užitku, saj vas čakajo prijeten ambient, prijetna glasba ter prijazni in izkušene maserke. Pri svojem delu uporabljamo izključno masla in olja naravnega izvora, ki vašo kožo nahranijo, kot si zasluži v teh stresnih časih. Najpomembnejše pa so seveda “zlate roke” naših maserk, ki poskrbijo, da bo vaša klasična masaža prijetna in točno takšna, kot ste si jo predstavljali. V masažnem salonu Zlate roke boste našli vse, česar v drugih salonih niste našli, vključno z najboljšo švedsko masažo v Ljubljani. Privoščite sebi in svojim najdražjim le najboljše.

Švedska masaža

Preberite si o klasični masaži celega telesa