Zelena streha: izdelava naj bo opravljena s strani profesionalcev

Izdelava zelene strehe izgleda povsem enostavno, toda v resnici je to postopek, ki zahteva dosleden pristop in veliko pozornost tistega, ki izvedbo zelene strehe opravlja. Ne gre za to, da je sama fizična gradnja zelene strehe težka oziroma zahtevna. Glavno delo izvedbe zelene strehe namreč opravimo, preden se vgradnja sploh začne.

Zelena streha in njena izdelava se mora zasnovati na podlagi številnih informacij

Tisti, ki klasično ali obrnjeno zeleno streho izvaja, mora biti zelo pozoren na celo vrst najrazličnejših informacij. Rastline so namreč del žive narave in kot take zahtevajo posebno skrb oziroma pozornost. Velika večina gradbeništva kajpak sestoji iz postopkov, ki imajo opravka z neživimi materiali. Možnosti manipulacije so tu seveda neomejene. Edine omejitve določajo fizikalne in kemične zakonitosti. V primeru, ko v objekt vnašamo žive organizme, pa moramo poskrbeti, da bodo ti imeli kar najboljše pogoje, če pa že ne najboljših, ker to nemara ni mogoče, pa vsaj takšne, ki bodo zadostni in bodo omogočali preživetje ter vsaj osnovno funkcioniranje.

Izvedba ekstenzivne zelene strehe

Zelena streha: izdelava šele po preudarnem načrtovanju

Potrebno je preučiti mikrogeografsko okolje, v katerem se bo zelena streha nahajala: ali bodo površine zelene strehe pretežno senčne ali osončene. Nekatere rastline imajo raje sušne predele, kjer je večji del dneva sonce, nekatere pa bolj senčne in vlažne ter posledično tudi hladnejše površine. Upoštevati je potrebno nadmorsko višino in tipične vremenske vplive. Razmisliti je potrebno, katere rastline zelene strehe bodo v danem okolju najbolje uspevale. Le če preudarimo vse, kar je našteto, bomo omogočili, da bo izdelava primerna, zelena streha pa uspešna in to ne glede na to, ali gre za klasično ali obrnjeno zeleno streho. Le takšna gradnja zelene strehe bo navdušila in zadovoljila investitorja.

Odlična izvedba zelene strehe je najboljša reklama za zelene strehe

Gre za to, da v zidani objekt vtisnemo delček narave in ga tako kreativno povežemo z naravnim okoljem, v katerem stavba stoji. Naše podjetje je specializirano za ozelenjevanje streh. Ponosni smo na svoje znanje in veseli, ko naši proizvodi zaživijo in pričarajo nasmeh na obraz stanovalcev objekta. Zato smo maksimalno zainteresirani, da z informacijami pomagamo, da na področju ozelenjevanja streh ne prihaja do napak zaradi pomanjkljivega strokovnega znanja, kar se na žalost v Sloveniji še prepogosto dogaja, saj gre pri nas za relativno (ne sicer novo, ampak) mlado področje. Zato smo pripravljeni vedno in vsakomur nuditi informacije, da bodo objekti izvedeni pravilno, četudi mi pri tem nimamo neposrednega ekonomskega interesa.

Gradnja zelene strehe

Zelena streha: izvedba s strani vrhunskega izvajalca

Priporočamo vam, da izvedbo zelene strehe prepustite le izkušenim izvajalcem, ki so specializirani za področje zelenih streh. V slovenskem gradbeništvu je namreč vse preveč prisotno prepričanje, da so zelene strehe zelo enostavne in da je izdelava zelene strehe nekaj najbolj preprostega v gradbeništvu. Tovrstno podcenjevanje izdelave zelene strehe povzroča napake, zaradi katerih rastline zelene strehe ne morejo dobro uspevati ali pa sploh ne uspevajo. Zato vam priporočamo, da svojo zeleno streho zaupate le najboljšim na tem področju. Poskrbite, da bo izvajalec dobro teoretično podkovan in da področje dobro pozna tudi s praktičnega vidika, kar lahko zlahka preverite tako, da ga pozovete, naj predloži reference, iz katerih bo razvidno njegovo preteklo delo. Če boste spregovorili z zadovoljno stranko, je to najboljša garancija, da bo tudi vaš projekt izveden korektno oziroma tako, da boste tudi čez nekaj let zadovoljni, saj bo vaš strešni vrt bujno uspeval.

ZAUPAJTE NAM IZDELAVO ZELENE STREHE