Pošlji povpraševanje

MIG/MAG varilni aparati - brez težav do odličnih rezultatov

Varilni aparat za MIG/MAG varjenje je varilni stroj, s katerim lahko varite po obeh postopkih. Vse, kar morate narediti je, da zamenjate jeklenko z zaščitnim plinom in MIG/MAG varilni aparati so pripravljeni za delo. V primerjavi s TIG varjenjem omogoča MIG/MAG varjenje nekoliko manjši nadzor nad zvarom, ne smemo pa zanemariti, da ima v primerjavi z njim tudi kar nekaj prednosti. MIG/MAG varilni aparati so zaradi svoje produktivnosti najbolj uporabljeni aparati na svetu, poleg tega pa omogočajo t. i. pulzno varjenje.


MIG/MAG varilni aparati: MIG ali MAG varjenje - izbira je vaša

Varilna oprema je seveda izbira vsakega posameznika, vendar je smiselno, da pri tem, za kakšen varilni stroj se boste odločili, upoštevate osnovne značilnosti posameznega postopka. Varilni aparat MIG/MAG oziroma MIG/MAG varjenje ima kar nekaj prednosti, saj nudi odlično zaščito in je zelo primeren za avtomatizacijo postopkov, zato je varjenje z MIG/MAG varilnimi aparati tudi v svetovnem merilu daleč najbolj priljubljena oblika varjenja. Pri obeh načinih gre za varjenje z golo pobakreno varilno žico, ki se med varjenjem tali, in sicer v zaščitni atmosferi plina, ki med varjenjem obliva žico. Za pulzno varjenje pa je značilno, da dodajan material po kapljicah prihaja na varilno mesto.


Varilni aparat MIG/MAG - primerjava obeh postopkov

MIG/MAG varilni aparati uporabniku omogočajo izbiro med dvema različnima postopkoma varjenja z golo varilno žico. Pri MIG (Metal Inert Gas) varilni stroj uporablja inertni plin argon, pri MAG (Metal Active Gas) pa aktivni plin ogljikov dioksid. Oba postopka izvaja en sam MIG/MAG varilni aparat. Prvi postopek je primeren za lahke kovine in njihove zlitine, legirana jekla ter nerjaveča jekla, a je zaradi uporabe argona nekoliko dražji. Druga vrsta varjenja pa je primerna za konstrukcijska jekla in tanjše pločevine. MIG/MAG varjenje omogoča tudi t. i. pulzno varjenje. Zanj je značilno, da zaradi posebnih tokovnih impulzov dodajan material na zvarno mesto prehaja počasi po kapljicah. V podjetju Virs so vam na voljo MIG/MAG varilni aparati in še mnogo drugih varilnih strojev ter zaščitna oprema in dodatki za varno in kakovostno varjenje.


Virs | MIG/MAG varilni aparati, pulzno varjenje, MIG/MAG varjenje, varilni aparat MIG/MAG, varilni stroji - povezave do naše spletne strani:

- MIG/MAG varilni aparati
- Pulzno varjenje
- MIG/MAG varjenje
- Varilni aparat MIG/MAG
- Varilni stroji