Pošlji povpraševanje

Varilni aparati, ki pokrijejo potrebe vsakega varilca

Varilni aparati za elektroobločno varjenje Kemppi pokrivajo potrebe vsakega varilca, pa naj gre za lažjo ali težko industrijo. Varilna oprema slovi po vrhunski kakovosti in brezkompromisni zasnovi. Namenjena je varilcem z ostrim očesom za kakovost, pokriva pa vse tehnike varjenja. Ker obstajajo različne tehnike varjenja, so varilni aparati Kemppi oblikovani tako, da varilcu pomagajo pri uresničevanju specifičnih nalog. V naši pestri ponudbi varilne opreme boste tako lahko izbirali med varilnimi aparati za MIG/MAG, TIG in MMA (elektrodno) varjenje. Prepričani smo, da boste pri nas našli pravi varilni aparat za vašo nalogo. Na voljo je tudi rabljena varilna oprema.
V podjetju VIRS d.o.o. boste našli tudi vrhunsko opremo za plazemsko in lasersko rezanje ter rezanje z vodnim curkom in odsesovalne filtrske sisteme.

PROFESIONALNI VARILNI APARATI KEMPPI

Varilni aparati za različne tehnike varjenja

Varilni aparati in opremaVarjenje je spajanje več materialov oz. kovin, pri katerem s pomočjo toplote ali mehanskega gnetenja nastane ena celota. Pri elektroobločnem varjenju se kot vir toplote uporablja električni oblok, ki ga ustvarja varilni aparat. Varilni aparati uporabljajo izmenični in enosmerni tok - tiste z izmenično napetostjo uporabljamo za nizko legirano in nelegirano jeklo, tiste z enosmerno napetostjo pa uporabljamo pri varjenju osnovnih kovin.
Pri MIG/MAG varjenju gre za ustvarjanje električnega obloka s pomočjo varilnega izvora. Razlika med MIG in MAG varjenjem je v uporabi zaščitnega plina: pri MIG varjenju se uporablja inertni plin, ki kemijsko ne reagira z varjencem. Pri MAG varjenju pa se uporablja plin, ki kemijsko reagira z varjencem. Ker je v zaščitnem plinu običajno aktivni CO2 ali kisik, je MAG varjenje bolj razširjeno od MIG varjenja.
Varilna oprema za TIG varjenje je namenjena profesionalnim varilcem, ki natančno vedo, kaj želijo. Pri TIG varjenju se električni oblok ustvari med netaljivo volframovo elektrodo in varjencem. Kot zaščitni plin se uporablja inertni plin, ki ne reagira z zvarom. Natančen vžig ter mehak in stabilen oblok vam bo omogočil, da se boste lahko osredotočili na kakovost varjenja.
Nekoliko zahtevnejši za uporabo pa je varilni aparat MMA. Kovinska palica v držalu elektrode ima funkcijo elektrode, zato ta med varjenjem odgoreva.

Varilni aparati pri varjenju ustvarijo visoko temperaturo in zelo močno svetlobo, zaradi katere lahko tudi oslepimo. Zato je uporaba zaščitne opreme, zlasti posebne varilne maske, nujna. Poskrbeti moramo tudi za zračno delovno okolje, saj se pri varjenju izloča zdravju škodljiv plin.

Virs d.o.o. | Profesionalni varilni aparati - povezave do naše spletne strani: