Pošlji povpraševanje

Varilni aparat CO2, varilni aparat za TIG in MIG varjenje

Varjenje je postopek združevanja dveh materialov, kjer se s pomočjo toplote ali mehanskega gnetenja tvori celota. Pri varjenju je vir toplote električni oblok, ki ga ustvarja varilni aparat. Spoj materialov temelji na temperaturi, ki jo ustvari električni oblok. Tak postopek varjenja se imenuje elektroobločno varjenje.

Varilni aparat je naprava, ki se uporablja za varjenje kovin v en nerazdružljiv kos. Aparat za varjenje za uporabo potrebuje elektriko in elektrode, ki so lahko različnih dimenzij in materialov. Varilni stroj je lahko inverterski ali pa CO2, delijo se še na varilnike z oplaščeno elektrodo, na varilne aparate za varjenje po TIG postopku in za varjenje po MIG/MAG postopku.


Plinski varilni aparat ali plinski varilnik

Plinski varilnik za varjenje in rezanje uporablja gorljive pline in kisik. Plinski varilnik se dandanes uporablja predvsem za varjenje cevi in cevovodov, za različna popravila ter za izdelavo različnih kovinskih umetniških konstrukcij. Za varjenje kovin plinski varilnik uporablja plamen, tako da dva dela segreje na temperaturo, ki omogoča zlitje.


Prenosni varilni aparat Kemppi za TIG in MIG varjenje

V podjetju Virs so vam na voljo tudi prenosni varilni aparat Kemppi, ki je primeren za manj zahtevna varjenja in tudi za težja industrijska dela, ter majhna prenosna varilna aparata za TIG varjenje in varilni aparat za MIG varjenje iz družine Minarc.