Krovstvo in druge strokovne dejavnosti izkušene družbe

Krovstvo je dejavnost, ki vključuje pokrivanje oziroma prekrivanje strehe, izvedbo izolacije ter obnovo oziroma sanacijo strehe. Kadar je krovstvo kvalitetno izvedeno, je rezultat streha, ki nas bo ščitila pred različnimi vremenskimi vplivi ter hrupom. Naloga krovcev je veliko bolj zahtevna, kot se sprva sliši, saj morajo pri izvajanju krovstva upoštevati številne uveljavljene standarde ter individualne želje vsake stranke, poleg tega pa z najnovejšo tehnologijo poskrbeti za ustrezno odvodnjavanje in popolno tesnjenje v vseh vremenskih razmerah. Še posebej zahtevno je krovstvo ravne strehe, ki zahteva dolgoletno tradicijo in številne izkušnje na področju krovstva. Prekrivanje mora biti opravljeno profesionalno, sicer se bomo zelo hitro srečali z zamakanjem, ki povzroči ogromno škode in dodatne stroške. Zelo hitro ugotovimo, da je krovstvo pomembno pri gradnji hiše, saj je streha njen bistven element, ki s pravilnim krovstvom ščiti dom pred vremenskimi pojavi in hišo tudi estetsko dopolnjuje. Danes so še posebej priljubljene ravne strehe, za katere se odločamo vse pogosteje, vendar pa ni veliko krovcev, ki bi obvladali njihovo prekrivanje. Da bi svoje delo na področju krovstva opravili profesionalno in kakovostno, se morajo zavedati definicij različnih vrst streh.

Krovstvo

Krovstvo se danes prepleta s tesarstvom in kleparstvom

Krovstvo, ki vključuje tudi prekrivanje strehe, je tesno povezano s tesarstvom in kleparstvom. Pred krovstvom je namreč potrebno poskrbeti za tesarstvo, saj je osnova za dobro streho močna strešna konstrukcija. Temu sledi krovstvo. Lahko rečemo, da je krovec mojster, ki objekt zaščiti s kritino. To pomeni, da objekt prekrije z želeno kritino, obenem pa izvede še hidroizolacijo in toplotno izolacijo ter položi folije, kadar so le-te potrebne. Pri tem mora upoštevati okolje, v katerem stoji objekt, saj je temu primerno potrebno izbrati kritino, ki mora biti navedena v Projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja. Tako krovec velikokrat sodeluje s proizvajalcem kritine, ob samem polaganju pa poskrbi tudi za prezračevalni sistem, toplotno izolacijo in zaključne elemente. Pri prekrivanju strehe se je potrebno strogo držati določenih pravil, saj lahko le tako dosežemo ravne linije, lep izgled in njeno funkcionalnost. Po končanem krovstvu sledijo kleparska dela, ki se nanašajo na vse tiste dele strehe, pri katerih se uporablja pločevina. V grobem gre za montažo žlebov, odtočnih cevi, izdelavo obrob, pokrivanje okenskih polic, prekrivanje strešnih vencev, montažo cevi za odvajanje meteorne vode itd.

O ravnih strehah

Natančno krovstvo in druge storitve na enem mestu

Krovstvo in prekrivanje strehe ter tesarstvo in kleparstvo predstavljajo le majhen delež strokovnih dejavnosti, ki so vam jih na voljo postavili pri izkušeni družbi ILD Group. Za tehnološko napredno in estetsko dovršeno krovstvo na najvišjem nivoju v podjetju skrbijo strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju, v okviru svojih storitev pa nudijo tudi servisne preglede, s čimer pravočasno odkrijejo morebitno zamakanje ter preventivno popravijo vse napake, ki bi lahko vodile k večji materialni škodi. Zaupamo jim lahko celo obnovo strehe oziroma sanacijo! Zlasti, če se odločate za izvedbo ravne strehe, se obrnite na strokovnjake iz podjetja ILD Group, saj tovrstno krovstvo sodi med najbolj zahtevna krovstva in zahteva številne izkušnje s tega področja. Krovstvo ravne strehe mora biti izvedeno kvalitetno, saj jev tem primeru najbolj kritično, če pride do preboja in s tem posledično do zamakanja. Ravna streha ima povsem enake zakonitosti, kot vsi drugi proizvodi: če želimo, da smo z njo zadovoljni in da nam dobro služi, moramo zagotoviti kar se da strokovno izpeljano krovstvo.

Sanacija strehe