Potrdilo vodotesnosti, ki zagotavlja brezhibnost hidroizolacije

Potrdilo o vodotesnosti strehe je pri vseh oblikah strehe pomembno, še toliko bolj pa pri ravnih strehah, ki so že zaradi svoje oblike oziroma izvedbe bolj dovzetne za puščanje. Specialisti smo ravno za iskanje puščanj na ravnih strehah.

Test puščanja ravne strehe lahko izvedemo na različne načine, na primer z dimnim testom, UV vodnim testom ali pa tako, da opravimo električni test vodotesnosti ravne strehe. Z njim natančno določimo, kje streha pušča, in saniramo kritična mesta. Najbolje je seveda, da se takšen postopek, imenovan EFVM® opravi že pri novogradnji oziroma novi strehi, uporaben pa je tudi za vodne zbiralnike in bazene. Ko električni test vodotesnosti strehe oziroma test puščanja ravne strehe pokaže, da je streha povsem vodotesna, vam lahko izdamo tudi potrdilo o vodotesnosti.


Električni test vodotesnosti ravne strehe

Potrdilo vodotesnosti je zadnji dokument, ki ga izdamo, ko opravimo test puščanja ravne strehe. Odkrivanje zamakanj na zeleni strehi ali kakršni koli ravni strehi poteka s pomočjo inovativnega postopka, pri katerem na površino nanesemo tanek vodni film. Tam, kjer se vzpostavi smerni tok elektronov, pomeni, da je površinska membrana prebita. Tako naši strokovnjaki z metodo vektorske preslikave električnega polja oziroma EFVM® izvedejo električni test vodotesnosti strehe, ki je izjemno natančen in jim omogoča zelo hitro odkrivanje točk zamakanja. Če je ta postopek opravljen dovolj zgodaj, potem voda še ne vdre v izolacijo in izsuševanje ravnih streh ni potrebno. Streha se sanira, ponovno pregleda in izda potrdilo vodotesnosti.

Potrdilo vodotesnosti za druge objekte

Metoda oziroma postopek, ki se imenuje EFVM®, pa ni primeren le za električni test vodotesnosti strehe oziroma test puščanja ravnih streh, ampak tudi za odkrivanje zamakanj na zelenih strehah, gramoznih strehah, vertikalnih in horizontalno nagnjenih površinah, toplih, mrzlih in obrnjenih strehah, tesnilnih sistemih brez dodatne obremenilne postavitve, bazenih, ribnikih in vodnih zbiralnikih. Ker je test puščanja ravnih streh zanesljiv in se lahko uporabi še preden pride do vdora vode, je najboljši tudi po finančni plati saj bo preprečil večje poškodbe in nato izsuševanje ravnih streh ne bo potrebno, streha pa bo varna. Naše potrdilo vodotesnosti je zagotovilo za kakovostno hidroizolacijo.


ILD Slovenija | Potrdilo vodotesnosti in test puščanja ravnih streh- povezave do naše spletne strani: