Sušenje ravnih streh zagotavlja kakovostno bivanje

Poleg drugih storitev v podjetju ILD Slovenija izvajamo tudi sušenje ravnih streh. Vlaga je ena najhujših nadlog v vseh vrstah zgradb. Težava je, da ni samo neprijetna, ampak tudi škodljiva, saj lahko povzroči številne zaplete. Zato je pomembno, da ne glede na to, zaradi česa je v stavbi vlaga, poskrbite za sušenje ravnih streh, sušenje toplotne izolacije in sušenje prostorov v stavbi. Sušenje ob poplavah je ravno tako pomembno kot sanacija drugih stvari, saj se vidne poškodbe in nesnaga odstranijo, vlaga pa ob nepravilnem postopanju ostane, zato je sušenje ob poplavah nujno. Enako velja, da je potrebno redno vzdrževanje ravne strehe in iskanje puščanj, ko pa ta mesta najdemo, je potrebno tudi sušenje toplotne izolacije, če je do navlažitve že prišlo. Mokra toplotna izolacija namreč ne opravlja več dobro svoje osnovne funkcije, saj se toplotna prevodnost mokre toplotne izolacije močno poveča.

Sušenje ravnih streh ob vdoru vode

Ravna streha je odlična priložnost, da izkoristimo prav vse površine v stavbi. Cenovno je precej ugodna, obenem pa je lahka in ima velik širitveni potencial. Največji izziv je vedno predstavljala hidroizolacija ravne strehe, saj je bilo ob puščanju potrebno sušenje ravnih streh oziroma sušenje toplotne izolacije, podobno kot je nujno potrebno sušenje ob poplavah, če hočemo objekt dobro sanirati. A temu, da bo nekoč potrebno sušenje topotne izolacije zaradi puščanja, se je mogoče izogniti, saj lahko z našim sistemom ProtectSys odkrijemo poškodovano mesto še pred dejanskim vdorom vode.

Sušenje ob poplavah

Za sušenje ravnih streh je tako kot za sušenje ob poplavah pomembno, da je opravljeno kakovostno, še pomembnejše pa je, da to preprečimo. Sušenje izolacije lahko popolnoma preprečimo s sistemom za iskanje puščanj oziroma zaznavo poškodb ProtectSys, ki takoj zazna poškodbo, opozori nanjo, mi pa obvestimo lastnika stavbe in saniramo točkovno, ne da bi voda sploh vdrla v sloj izolacije. Tako sušenje ravnih streh pravzaprav niti ni več potrebno, saj se prepreči kakršen koli vdor vode, kar pomeni, da so stroški nižji, bivalno ali delavno okolje zdravo in brez vlage, uporabniki pa brez skrbi. Redno vzdrževanje ravne strehe in nadzor s sistemom ProtectSys vam zagotavljata dolgoročno rešitev in nizke stroške.

ILD Slovenija | Sušenje ravnih streh in sušenje toplotne izolacije ne bo več potrebno- povezave do naše spletne strani: