Ravne strehe s kakovostno hidroizolacijo

Ravne strehe so že kar nekaj let zelo priljubljene, obenem pa pri njih pogosto naletimo na težavo, če niso ustrezno izolirane - potrebna je namreč dobra toplotna, zvočna in hidroizolacija. Predvsem pri slednji je zadeva zelo neprijetna, saj je škoda velika, odprava napak na ravnih strehah pa precej draga, če puščanje odkrijemo prepozno. Odkrivanje zamakanj na ravnih strehah lahko opravimo z različnimi metodami. V podjetju ILD Slovenija izvajamo:

Ravne strehe lahko uporabniki izkoristijo kot zeleno površino (zelene strehe), teraso, celo parkirišče in še marsikaj. Dimni test na ravni strehi in električni test vodotesnosti ravne strehe spadata med najpogostejše načine odkrivanja lokacije zamakanja, z novim sistemom ProtectSys je mogoče to še natančneje odkriti, predvsem pa brez težav izvajati redne preglede oziroma si zagotoviti javljanje takoj, ko pride do puščanja.

Ravne strehe in dimni test na ravni strehi

Ravne strehe stavb so nadvse primerne za različne uporabe, od vrta do pohodne površine, terase in marsikaj drugega. Lahko so seveda tudi nepohodne, kar pomeni, da niso dostopne in do njih dostopajo le vzdrževalci ipd. V vsakem primeru morajo biti ravne strehe vodotesne. Eden najpogostejših načinov za preverjanje le-tega sta električni test ravne strehe (EFVM) in dimni test na ravni strehi. Pri slednjem se pod hidroizolacijski sloj vpihuje dim. Na strehi je jasno vidno, kje dim uhaja skoznjo, kar pomeni, da tudi v obratni smeri voda uhaja v streho. Sledi odprava napak na ravnih strehah in ponoven pregled vodotesnosti ravne strehe.

Električni test ravne strehe

Odkrivanje puščanj na ravnih strehah lahko poteka tudi tako, da opravimo električni test ravne strehe (EFVM). Tako kot dimni test na ravni strehi tudi ta pokaže, kje ravne strehe zamakajo. Najbolje je, da se kakršni koli testi oziroma preverjanje vodotesnosti opravi že pri novogradnji, nato pa redno v določenih časovnih intervalih, saj tako preprečimo škodo in zagotovimo dolgo življenjsko dobo.

ILD Slovenija | Ravne strehe so nadvse uporabna površina - povezave do naše spletne strani: