Sestava ravne strehe - večslojnost

Sestava ravne strehe je iz večih slojev, ki pa se razlikujejo glede na namembnost strehe. Če gre za zgolj nadstrešnico industrijskega objekta, bodo izolacijski sloji drugače izvedeni kot pri izvedbi pohodne ravne strehe, prav tako če gre za streho stanovanja. V osnovi pa je slojna sestava ravne strehe enaka, plasti kakor si sledijo od dna do vrha:

  • Nosilna armiranobetonska konstrukcija
  • Naklonski beton
  • Parna zapora
  • Toplotna izolacija
  • Dvoslojna hidroizolacija
  • Zaščita hidroizolacije

VEČ O KONSTRUKCIJI RAVNE STREHE

Ravna streha - cena je odvisna od namembnosti

Sestava ravne strehe ki je samo nadstrešnica, je lahko brez topolotne izolacije, zagotavljati nam mora zgolj zaščito pred padavinami. Z izvedbo pohodne ravne strehe, ki jo lahko uporabljamo za teraso in bomo po njej hodili, je drugače. Poskrbeti moramo za dostop, ograjo, bolj odporno hidroizolacijo ravne strehe. Cena ravne strehe je odvisna tudi od tega za kakšen vrhnji sloj se odločimo, keramične ali betonske plošče.

Sestava in izvedba ravnih streh

Sestava ravne strehe - tri vrste izolacije

Govorimo o toplotni, zvočni in hidroizolaciji. Toplotna izolacija varuje konstrukcijo pred večjimi raztezanji in krčenji zaradi temperaturnih razlik in nastajanjem kondenza. Pomembna je kvaliteta toplotne izolacije ravne strehe, cena ki je višja, verjetno pomeni da bo izolacija prenesla večje obremenitve. Zvočno izolacijo rešujemo skupaj s toplotno. Za hidroizolacijsko sestavo ravne strehe pa mojstri priporočajo bitumen.

Ravna streha - cena varnosti

Obe sestavi ravne strehe na način membrane ali bitumena omogočata integracijo sistema za nadzor puščanja. Pri membranah namestimo pod hidroizolacijo elektroprevodni filc, pod bitumen pa jekleno mrežo. Preventivno vzdrževanje s periodičnimi pregledi bo preprečilo nastop okvar na ravni strehi. Cena preventive in vzdrževanja ravne strehe je zagotovo veliko manjša kakor odpravljanje napak. Zagotovite redne preglede vaše strehe tako, da se dogovorite z nami za 5-letno servisno pogodbo.