Zaposlimo prevajalca - zahteve in pogoji

Če želi agencija za prevajanje svojim strankam nuditi resnično kakovostne prevode, mora poskrbeti za to, da so njeni sodelavci oziroma zaposleni res dobri prevajalci. Ko v naši agenciji iščemo prevajalce, pri zaposlovanju oziroma odločitvi za sodelovanje upoštevamo kar nekaj dejavnikov, s katerimi si zagotovimo, da zaposlimo prevajalca, ki ustreza standardom našega podjetja in standardom naših strank. preden prevajalca zaposlimo, natančno preverimo njegove sposobnosti in si s tem zagotovimo kakovostno delo. Konec koncev nam le dobri prevodi zagotavljajo, da so naše stranke zadovoljne in se vedno znova vračajo k nam.

Ko iščemo prevajalce, smo natančni

Odločitev, da zaposlimo novega prevajalca ali lektorja, je vedno povezana z rahlim vznemirjenjem, pozitivnim in negativnim, saj to po eni strani pomeni, da bomo dobili novega sodelavca, po drugi strani pa je pred nami dolgotrajen proces selekcije in preverjanja. Ko iščemo prevajalce, se osredotočimo predvsem na tri stvari: ustrezno izobrazbo, izkušnje s prevajanjem in vzorčne prevode. Preden prevajalca dejansko zaposlimo, si vedno natančno ogledamo primere njegovih prevodov. Nato se naša agencija za prevajanje odloči, ali so dovolj kakovostni, da s prevajalcem lahko sodelujemo tudi v prihodnje. Posebna pravila seveda veljajo za sodne tolmače, ki potrebujejo odločbo Ministrstva za pravosodje, saj prevodom tudi overijo in ta velja kot uradni dokument, ki je identičen izvirniku.

Agencija za prevajanje Julija - zaposlimo le dobrega prevajalca

To, da zaposlimo res dobrega prevajalca, je včasih kar naporen postopek. Ko objavimo, da iščemo prevajalce, se namreč pogosto prijavijo ljudje, ki bodisi po izobrazbi bodisi po izkušnjah izpolnjujejo vse kriterije, a se pri prevajanju izkaže, da to ne zadostuje. Poznavanje slovničnih in pravopisnih pravil je seveda osnova, a prevajanje vsebuje tudi poznavanje strokovne terminologije določenega področja, poznavanje socialno-kulturnih značilnosti določene države, pa tudi računalnika znanja in splošno razgledanost. V prevajanju dejansko velja - več znaš več veljaš. Zato vedno zaposlimo prevajalca, ki je poleg osnovnih znaj tudi razgledan, vedoželjen in pripravljen na spoznavanje novih vsebin.

Julija | Zaposlimo prevajalca, iščemo prevajalce, agencija za prevajanje - povezave do naše spletne strani: