Prevodi - prevod besedil, imena in prevod različnih jezikovnih kombinacij na enem mestu - Prevajalska agencija Julija.


Prevodi so torej naša specializacija. Prevod besedil poteka tako, da določimo iz katere stroke je vaše besedilo, nato pa zanj določimo prevajalca, lektorja ali redaktorja, ki je za to stroko usposobljen. Preden pa končni dokument oddamo naročniku, se opravi zadnji pregled, s katerim se zagotovi popolnost, saj mora biti dokument enak kot v izvirniku, morajo biti namreč ustrezna imena oziroma številke. Prevod besedil poteka na različnih področjih. Ukvarjamo se s področji, kot so na primer:

  • finance, gospodarstvo, ekonomija, pravo.
  • Gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
  • Medicina, farmacija, kemija, biologija, zoologija.
  • Avtomobilizem, tehnika strojništvo, znanstveno-izobraževalno področje.
  • Splošna besedila, leposlovje, članki, turizem itd.
  • Prevod spletnih strani...

Če se morda nahajate v katerem izmed teh področij, ali pa v katerem drugem, ki tu ni navedeno in potrebujete prevod je Agencija za prevajanje Julija pravi naslov. Prevajamo pa v različnih jezikovnih kombinacijah. In sicer iz angleščine v slovenščino in obratno, iz nemščine v slovenščino in obratno, iz italijanščine v slovenščino in obratno, iz hrvaščine v slovenščino in obratno, iz srbščine v slovenščino in obratno, iz francoščine v slovenščino in obratno ali iz španščine v slovenščino in obratno. Seveda pa prevajamo še iz številnih drugih jezikov, tu pa so našteti le najpomembnejši in največji jeziki.

Prevod iz slovenščine v angleščino in prevod iz angleščine v slovenščino ter mnogi drugi prevodi - hitri in kakovostni.

Angleščina je svetovni jezik. Je jezik, ki ga govorimo praktično že vsi, saj združuje ljudi, jih povezuje, nam pa znanje tega jezika olajša sporazumevanje v javnem in v privatnem življenju. Zato ni zanimivost, da je prevod iz slovenščine v angleščino in prevod iz angleščine v slovenščino najbolj pogost in najbolj popularen. Na naši spletni strani pod rubriko cenik si oglejte cene tovrstnega prevajanja.

Pogosti prevodi tudi prevod iz slovenščine v nemščino, prevod iz nemščine v slovenščino in prevod iz italijanščine v slovenščino.

Tudi nemščina je svetovni jezik. Uporablja se v mnogih državah po Evropi. V Nemčiji, Švici, Avstriji in drugod. Slovenija in Nemčija se velikokrat povezujeta in sklepata posle, zato je velikokrat potrebno napisati kakšno pogodbo oz. kakšno besedilo v nemškem jeziku. Pri tem vam z veseljem pomagamo, saj smo specializirani tudi za nemški jezik. Naši prevajalci vam bomo prevedli tekste, tako da boste zadovoljni. Vseeno ali gre za prevod iz slovenščine v nemščino ali za prevod iz nemščine v slovenščino, mi prevajamo v obeh kombinacijah.

Prevajalska agencija Julija d.o.o., povezava do naše spletne strani: