Konsekutivno tolmačenje - Prevajalska agencija Julija

Konferenčno prevajanje - komunikacija brez jezikovnih ovir

Julija, slovenska prevajalska agencija, izvaja celostno prevajalsko storitev. Vrhunsko usposobljeni prevajalci in tolmači bodo poskrbeli, da bo vaša komunikacija potekala brez jezikovnih ovir. Nudimo vam konferenčno prevajanje, simultano in konsekutivno tolmačenje, istočasno pa tudi možnost najema tehnične opreme, ki je potrebna za prevajanje in nemoteno izvajanje mednarodnih dogodkov.


Konsekutivno tolmačenje - ustno prevajanje v ciljni jezik

Prevajanje je proces, ki prenaša pomen iz izvirnega v ciljni jezik. Tolmačenje je izraz za ustno prevajanje. Poznamo simultano in konsekutivno tolmačenje. Konsekutivno tolmačenje je vrsta prevajanja, pri kateri tolmač in govornik govorita zaporedno oziroma izmenično, in ne istočasno kot pri simultanem prevajanju. Konsekutivno prevajanje poteka z večjim časovnim zamikom med govornimi sklopi kot simultano prevajanje. Govornik pove nekaj stavkov in nato počaka, da tolmač prevede povedani odsek. Konsekutivno tolmačenje ne zahteva posebne tehnične opreme, kot je npr. prevajalska kabina, saj konsekutivni tolmač sedi poleg govorca in si dela zapiske ključnih besed, da po končanem govoru pove natančen prevod. Konsekutivno tolmačenje poslušajo vsi udeleženci. Pomembno je poudariti tudi to, da konsekutivno prevajanje terja postanke premora za prevod, tako da bo za govor skupno porabil približno dvakrat več časa. Konferenčno prevajanje oziroma prevajanje v živo je jezikovna storitev, ki je pogosto potrebna na mednarodnih dogodkih, poslovnih sestankih, predstavitvah, konferencah in družabnih srečanjih, kjer so komunikacijske sposobnosti udeležencev različnih jezikovnih pripadnosti omejene, morajo pa vsi razumeti sporočilno vsebino govora.


Konsekutivno tolmačenje - informativni izračun storitve

Izkušeni tolmači so vrhunsko usposobljeni in odlični poznavalci tujega jezika iz katerega prevajajo, kot tudi posebnega načina dela, ki ga zahteva konsekutivno tolmačenje. Slovenska prevajalska agencija Julija vam nudi celostno jezikovno storitev, prevajanje za različne jezikovne kombinacije na različnih strokovnih področjih. Prevajalci za konsekutivno prevajanje so hitri, natančni in prilagodljivi po načinu in dinamiki prevajanja iz izvirnega v ciljni jezik. Poleg drugih storitev omogočamo tudi spremstvo tolmačev na poslovnih potovanjih ali mednarodnih dogodkih v tujini. Tolmač vas spremlja in je na voljo za tolmačenje celoten čas potovanja.


Na naši spletni strani lahko izpolnite obrazec za naročilo ali povprašate za brezplačni informativni izračun cene za konsekutivno tolmačenje.

Za natančnejše informacije vas vabimo, da nas pokličete ali pošljete e-mail !