Prevodi iz tujih jezikov | Najpogostejši so prevodi iz angleščine v slovenščino

Prevajalska agencija Julija vam zagotavlja vse jezikovne storitve na enem mestu - prevajanje v kar 93 svetovnih jezikov, lektoriranje prevodov, sodno overjeno prevajanje različnih listin, tolmačenje, najem tolmaške opreme ... Agencija za prevajanje vam je s svojim vrhunsko usposobljenim kadrom vedno na voljo. Specializirani smo za prevode iz nemščine, italijanščine, hrvaščine, srbščine, francoščine in španščine v slovenščino in obratno. Najpogostejši pa so seveda prevodi iz angleščine v slovenščino.


Prevodi iz tujih jezikov - proces od sprejema besedila do končnega izdelka

Za vsako naročilo prevajanja besedil pripravimo ponudbo, ki vključuje časovni rok in strošek prevoda. Nato se prevod dodeli prevajalcu, ki pokriva izbrano področje. Hkrati pa se prevod pošlje v državo, kjer je prevajani jezik tudi uradni jezik. Tako vam lahko zagotovimo, da bodo vaši prevodi prilagojeni vaši ciljni skupini. Prevajanju sledi faza lektoriranja. Lektorji so naravni govorci, ki poskrbijo, da so prevodi slovnično popravljeni in da so prilagojeni družbenemu okolju. Sledi faza redakcije, kjer so vaši prevodi vsebinsko pregledani - preveri se ustreznost prevoda z izvirnikom. Tako vam lahko zagotovimo, da vaši prevodi ne bodo napačno interpretirani. S še zadnjim pregledom besedila pa zagotovimo popolnost, enako obliko kot v izvirniku in ustreznost imen oziroma številk.


Prevodi iz tujih jezikov z različnih področij | Prevodi iz zelo ozkega strokovnega področja zahtevajo pomoč strokovnjaka

Naši prevodi pokrivajo naslednja področja:
- finance, gospodarstvo, ekonomija, pravo;
- gradbeništvo, arhitektura, geodezija;
- medicina, farmacija, kemija, biologija, zoologija;
- avtomobilizem, tehnika, strojništvo;
- znanstveno-izobraževalno področje;
- splošna besedila, leposlovje, članki, turizem itd.;
- prevajanje spletnih strani.

Za prevajanje zahtevnega besedila z zelo ozkega strokovnega področja je potrebna pomoč strokovnjaka, ki poskrbi za rabo ustrezne terminologije. Vsak prevod pa tudi lektoriramo, saj verjamemo, da je dovolj dobra le vrhunska kakovost.


Prevodi iz angleščine v slovenščino so ena najpogostejših prevajalskih storitev

Prevodi iz angleščine v slovenščino so med najpogostejšimi prevajalskimi storitvami v Sloveniji. Kljub dejstvu, da je angleščina v Sloveniji dobro zastopana, mnogi - podjetja, uradi itd. - naročajo prevode iz angleščine v slovenščino predvsem za strokovna, uradna in sodna besedila. Zelo priljubljeni so tudi prevodi iz angleške literature v slovenščino. Prevodi iz angleščine v slovenščino so nekoliko zahtevnejši kakor prevodi iz slovenščine v angleščino, saj je slovenščina zahtevnejši jezik. Naši prevajalci angleščine so vrhunsko usposobljeni - njihov materni jezik je slovenščina, hkrati pa so vešči angleščine.

Če potrebujete prevod, nas pokličite ali nam pošljite e-mail!