Menjava gum - datum se hitro približuje


Vsako leto spomladi in jeseni lahko pred različnimi avtomehaničnimi delavnicami, vulkanizerji in drugimi ponudniki storitev opazimo okrog 15. novembra in 15. marca nekaj gneče. Razlog zanjo je menjava gum. Zakon namreč določa, da je datum, ko morajo biti vsa vozila opremljena z zimsko opremo 15. november. Ljubljana premore kar veliko Petrolovih poslovalnic in servisnih delavnic TipStop Vianor, v katerih vam bomo kot bi mignil zamenjali zimske gume za letne ali obratno. Menjava gum seveda vključuje tudi centriranje, lahko pa tudi skladiščenje vaših pnevmatik o naslednje sezone, tako da boste brez skrbi in se vam ne bo treba ukvarjati s tem, kam boste čez zimo oziroma poletje pospravili pnevmatike.


Menjava gum - Petrol Ljubljana


Menjava zimskih gumZakon o varnosti v cestnem prometu (116. člen) pravi takole:
Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo. Predpisano zimsko opremo morajo imeti tudi v zimskih razmerah.

V skladu z zakonom morajo imeti zimske pnevmatike vsaj 4 mm profila, če pa imate na avtu le letne gume, pa morate za pogonska kolesa na voljo verige. Menjava gum (datum zgoraj) mora biti opravljena strokovno, sicer lahko vozilo predstavlja nevarnost za druge udeležence v prometu in seveda za tiste, ki se vozijo v njem. Obrnite se na Petrol Ljubljana oziroma njegove poslovalnice po vsej Sloveniji in si zagotovite kakovostno menjavo in centriranje pnevmatik.

Kdaj je potrebna menjava gum ne glede na datum


Odgovor na to vprašanje je povsem preprost: takrat, ko zaradi kakršnih koli razlogov pnevmatike na vašem avtu ne omogočajo več varne vožnje. Menjava gum je ne glede na datum nujna, če so pnevmatike obrabljene ali poškodovane oziroma kakor koli ne opravljajo dobro svoje naloge. V poslovalnicah Petrol Ljubljana je menjava gum hitra in natančna, kadar gre za sezonske menjave, pa lahko pnevmatike za vas tudi shranimo. Oglejte si ponudbo na spletni strani.

Petrol | Menjava gum, menjava gum Ljubljana, menjava gum datum - povezave do naše spletne strani:

- Menjava gum
- Menjava gum Ljubljana
- Menjava gum datum