Vedeževanje - odstiranje meglene prihodnosti za lepšo sedanjost

Vsak od nas se kdaj sprašuje o lastni prihodnosti. Vedeževanje se je razvijalo vzporedno s človekovim izpraševanjem o lastni usodi. Povsem očitno je, da pojem vedeževanje izvira iz besede »vedeti«. Vedeževalec je torej nekdo, ki lahko vidi našo usodo, oziroma pozna našo bližnjo ali daljno prihodnost ter je sposoben razbrati naše notranje vzgibe in omejitve. Namen vedeževanja ni zapečatiti usodo, saj si jo vedno kreiramo le mi sami, temveč ugotoviti kaj nas ovira pri napredku, osebnem razvoju in kaj nam povzroča težave ter zastoje na naši poti. Sposoben vedeževalec nas je dolžan usmeriti in nam svetovati, kako do čim ugodnejših razpletov, kako se ogniti oviram, nezgodam, nesreči, žalosti ter razočaranju.

Vedeževanje

Ljudje se na vedeževalce obračajo iz čiste radovednosti, zaradi želje po spremembah, potrebe po pogovoru, ali zanimanja do ezoterike, največkrat pa tej odločitvi botrujejo problematična obdobja ali brezizhodne situacije. Zelo pogosto se zgodi, da po vedeževanju občutimo olajšanje, dobimo nov zagon in upanje.

Verjetno obstaja prav toliko načinov vedeževanja, kakor vedeževalcev, nekateri se poslužujejo pripomočkov za prerokovanje, kot so karte, rune, posebni kovanci, ploščice, paličice, kosti, nihala itd. V to območje lahko prištejemo tudi astrologe, ki preučujejo položaje planetov in energijske terapevte, ki vidijo zapise v vaših energijah. Nekateri od njih so jasnovidni, jasnoslišni in/ali jasnočutni. Ne glede na sam način in sposobnosti, naj gre za občutke, zunanja ali notranja sporočila, pa vedeževalec na podlagi svoje življenjske usode, osebnosti in izkušenj razvije čisto svojo vedeževalno metodo. V veliko primerih gre za življenjsko poslanstvo, ki mu na ta način narekuje pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. Če dovolimo, da uporabijo svoje sposobnosti, s katerimi dobijo vpogled v to kar nam je zapisano, se bomo lažje spopadli in zoperstavili tistemu, kar ovira naše blagostanje.

Vedeževanje karte

Najpogostejše uporabljane karte za vedeževanje so angelske, ciganske in Tarot karte. Uporabljajo se tudi Remi karte, vendar pa te veliko redkeje.

Jasnoviden, intuitiven človek, ali duhovni svetovalec, se lahko povezuje z višjimi, angelskimi energijami in vam prerokuje s pomočjo angelskih kart. Na vsaki karti je upodobljeno angelsko bitje, ki za vas pomeni posebno sporočilo. Sporočilo se lahko nanaša na katerokoli področje, pa naj si bo ljubezen, zdravje, denar, posel, družina, lahko  pa je tudi vezano na vaša trenutna čustva.

Ciganske karte veljajo za karte ljudstva. So izjemno slikovite, polne simbolike in vsebujejo močan element sporočilnosti. S pomočjo teh kart lahko na podlagi preteklih izkušenj ter dogodkov ugotovimo vzrok za potek določenih reči v našem življenju, ter jih tako obrnemo v lasten prid. Otresemo se zmotnih, omejujočih prepričanj, ki smo jih negovali, bodisi zaradi vpliva okolice ali osebne nemoči, življenjske odločitve pa pričnemo sprejemati odločneje in brez vnaprejšnjih obžalovanj.

Remi karte naj bi se razvile iz male arkane Tarota, zato je njihova razlaga zelo podobna. So veliko redkeje  uporabljane od ostalih. Na njih ni slik, ki bi pomagale vzbuditi intuicijo, zato zahtevajo veliko ljubezen do dela z njimi. Poleg osnovnega vedeževanja so primerne za izjemno natančno časovno napovedovanje in zelo učinkovito ugotavljanje vplivov negativnih energij (črne magije) na določeno osebo.

Več o vedeževanju iz remi kart

Tarot je eden najstarejših pripomočkov pri vedeževanju. Izviral naj bi iz Italije 14. stoletja, umetnost napovedovanja prihodnosti z njim, pa se je ohranila  vse do danes. V uporabi so številne različice, ki služijo različnim namenom. Sestavljen je iz 78 kart, razdeljenih na dva dela, malo in veliko arkano. Vedeževanje iz Tarot kart nam nudi vpogled v preteklost, sedanjost in prihodnost. Napovedovanje z njihovo pomočjo je idealno tako za splošna kot specifična vprašanja. Preden postavimo vprašanje, se pripravimo, če bomo točno vedeli, kaj nas zanima, bo napoved natančnejša.

Vedeževanje po telefonu

Vedeževanje po telefonu je zelo praktična rešitev za vse, ki si želijo izvedeti več o svoji prihodnosti takoj, brez čakanja. Lahko je v isti meri kvalitetno kot vedeževanje v živo.

Ko sedimo nasproti vedeževalki ali vedeževalcu, je občutek vsekakor drugačen, nekateri pravijo, da se vedeževanja v živo ne da nadomestiti s telefonskim, pa vendar, včasih na njegov potek vpliva že sam prostor, ki vam morda ne ustreza, ali pa vprašanj zaradi treme ne zastavite tako kakor ste si predstavljali. Kadar pokličete vedeževalca po telefonu, ste navadno udobno nameščeni, v prostoru, kjer se počutite varno. Enako velja za vedeževalca. Med telefonskim pogovorom je povsem verjetno tudi on v zanj ugodnem položaju, v prostoru kjer se lahko kar najbolj osredotoči na svoje delo s kartami.

Vedeževanje preko telefona

Več o vedeževanju preko telefona