Nasveti za nakup nove hiše, ki je energijsko varčna

Nakup hiše predstavlja pomembno odločitev v življenju vsakega posameznika.

Prav zato se je smiselno dodobra pozanimati o vseh možnostih, ki so na voljo. Ker je nakup hiše dolgoročna investicija, je hkrati dobro razmisliti o trajnostni gradnji, ki nudi dolgoročne prihranke. Sanje o nakupu hiše je dobro načrtovati s strokovnjaki. JUBHome podjetje iz Dola pri Ljubljani nudi inovativen ICF sistem gradnje, ki dosega standarde za pasivne in nizkoenergijske objekte. Nakup hiše na ključ predstavlja dobro izbiro, saj se v nove bivalne prostore lahko vselite že v šestih mesecih od pričetka projekta.

Nakup hiše – nasveti pri izbiri

Pri nakupu hiše na ključ izvedbo prepustite enemu izvajalcu. Sanje o nakupu hiše se pričnejo z izborom tipskih arhitekturnih zasnov, pri čemer lahko izbirate med različnimi slogi, etažami, tipi streh in drugo. Za nakup hiše potrebujete ustrezno dokumentacijo, za kar poskrbi izvajalec. Temu sledi gradnja objekta po več fazah. Izvajalec nudi nasvete o optimalni izolaciji pri nakupu hiše. Pri tem vgradi  toplotno izolacijo pod temeljno ploščo ter toplotnoizolacijske stenske in strešne elemente, ki se sestavljajo po principu lego kock. JUBHome izvede tudi vse instalacije, slikopleskarska dela, keramiko, talne obloge in drugo. 

Na kaj paziti pri nakupu?

Pri nakupu hiše se lahko odločite za klasično zidano gradnjo z vlitim betonom, montažno hišo ali pa za ICF sistem gradnje. Pri nakupu hiše pa je potrebno paziti na prednosti in slabosti posameznega sistema izvedbe. JUBHome ICF sistem zajema vgradnjo neprekinjenega visoko izolativnega toplotnega ovoja. Hidro izolacijski in zrakotesen ovoj brez toplotnih mostov vplivata na prijetno bivalno okolje in na nizke stroške bivanja.

Nakup hiše, ki je energijsko varčna, izdatno zmanjšuje stroške ogrevanja in hlajenja. Pasivni objekti imajo vgrajen tudi prezračevalni sistem z rekuperacijo, kar zagotavlja dotok svežega zraka brez izgube toplote.