Pošlji povpraševanje

Zunanja stenska svetila po meri vašega okusa in doma

Zunanja stenska svetila v zadnjem času postajajo vse bolj priljubljena, saj še zdaleč ne opravljajo le svoje primarne vloge, pač pa postajajo tudi estetski dodatek k našemu domu. Ko gre namreč za izboljšanje tako funkcionalnosti, kot tudi videza prostora, je le malo elementov tako zelo bistvenih, kot je zunanja razsvetljava.

Pri tem poznamo različne tipe luči, vsem pa je skupna prav njihova vsestranskost. V tem zunanjosti pridajo pridih elegance, polepšajo okolico, obenem pa služijo čisto povsem praktičnemu namenu – osvetlitvi zunanjega prostora, najsi bo to vhod v hišo, terasa, balkon ali pa vrt. Splošno gledano razlikujemo med zunanjimi vgradnimi LED svetili, ki so lahko talna ali stenska, in samostojnimi lučmi, pri katerih montaža ni potrebna.

Vsako izmed njih ima svoje lastnosti, podvrste in obenem napotke, ki bi jih morali upoštevati pri njihovem nakupu. Prav tako je vsako po svoje čarobno in oddaja topel, vabljiv sijaj. Tovrstna LED svetila lahko, tako kot tudi notranje, povsem spremenijo vzdušje same okolice in jo spremenijo v očarljivo zatočišče. Namenjena so namestitvi zunaj, kar pomeni, da ustvarjajo ciljno usmerjeno osvetlitev, pri tem pa so odporna na še tako zahtevne vremenske razmere.

zunanja stenska svetila

Zunanja razsvetljava prostor naredi prijetnejši

Zunanja razsvetljava se gotovo ponaša z izjemno funkcionalnostjo, kot tudi estetsko vlogo. Vseeno pa velja, da moramo pri nakupu upoštevati tako dejanske potrebe, kot tudi sam prostor, kamor jih želimo namestiti. Ni namreč vsaka luč primerna za vsak zunanji prostor, zato je pri nakupu potreben razmislek, kaj sploh pričakujemo. Pri tem razlikujemo med različnimi podtipi zunanjih vgradnih svetil.

V prvi vrsti so tu povsem tradicionalna zunanja stenska svetila, ki vzbujajo občutek klasičnega šarma; z okrasnimi podrobnostmi in zaključki so te stenske luči kot nalašč za domove, ki se odlikujejo po svojem klasičnem in tradicionalnem arhitekturnem slogu. Njihovo nasprotje predstavlja sodobna zunanja razsvetljava, ki s svojim elegantnim videzom, čistimi linijami in minimalistično zasnovo predstavlja odlično izbiro za bolj moderne domove.

Semkaj uvrščamo tudi luči, ki se aktivirajo z gibanjem, saj se prižgejo ko zaznajo gibanje, ob tem pa prostoru poleg funkcionalne vrednosti dodajo tudi dodatno stopnjo varnosti. Obenem so energetsko učinkovite in primerne za vhode ali poti. Daleč najbolj priljubljena pa so zunanja stenska svetila s tehnologijo LED; ta zagotavlja energetsko varčnost in dolgo življenjsko dobo, luči pa so dobavljive v različnih slogih.


Zunanja vgradna svetila LED so varčnejša od žarnic

Zunanja vgradna svetila poznamo v več različicah, pri čemer med najbolj priljubljene sodijo stenske LED luči in tiste luči, ki se ravnajo po stopnji svetlosti zunaj. Zakaj? Ker ravno tovrstna zunanja razsvetljava velja za najbolj varčno, energetsko učinkovito in okolju prijazno rešitev. Sploh tiste luči, ki so obrnjene navzdol, zmanjšujejo prelivanje svetlobe in bleščanje, s tem pa zmanjšujejo onesnaženost. Tako predstavljajo primerno izbiro za vse ekološko ozaveščene lastnike stanovanj.

Zunanja stenska svetila se odlikujejo po več lastnostih, ena izmed je vsekakor funkcionalnost, kajti poskrbijo za boljšo vidnost poti in bivalnih prostorov. Tako se uporaba prostora bistveno podaljša, saj lahko s pomočjo zunanjih vgradnih svetil tam uživamo tudi pozno v večer. Obenem so tovrstne luči estetsko privlačne, na voljo v različnih slogih in variantah, ki jih lahko brez težav prilagodimo videzu svojega doma. Nenazadnje pa poskrbijo tudi za izboljšano varnost: dobro vidna okolica doma namreč odvrača vsiljivce, s tem pa zagotovi občutek varnosti in ugodja v lastnem domu.

zunanja vgradna svetila

Zunanja vgradna svetila, ki so prijazna do okolja in naše denarnice

Zunanja stenska svetila pa so le ena izmed možnosti, ki jih imamo ob nakupu luči za okolico našega doma; na voljo imamo namreč tudi ostala zunanja vgradna svetila, ki jih lahko montiramo v tla, v sprehajalne poti, terase in stopnice. Skupno jim je to, da so elegantna in subtilna, nemalokrat pa polepšajo videz same okolice. Namestiti jih je mogoče v isti ravnini s površino, pri čemer se brezhibno zlijejo z okolico.

Ker so običajno poravnana s tlemi, preprečujejo padce, prav tako pa jasno označujejo tudi pot, s čimer se izognemo tveganju, da bi se spotaknili. Tovrstne ustvarja toplo in vabljivo vzdušje, ki kar kliče po večernih srečanjih in druženju, hkrati pa so luči zasnovane tako, da so odporne na vremenske vplive. Slednje jim daje dolgo življenjsko dobo, kajti luči delujejo tudi po več letih uporabe, in navsezadnje trajnost, saj so prijazne do okolja.


Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu zunanje razsvetljave

Čeprav zunanja razsvetljava obstaja v mnogih različicah, pa ni vsaka luč primerna za vsako okolje oziroma prostor, kamor bi jo želeli postaviti. Obstaja namreč nekaj dejavnikov, na katere moramo biti pozorni pri nakupu, v prvi vrsti pa je to vsekakor slog našega domovanja. Pri tem moramo izbrati luči, ki bodo dobro dopolnile arhitekturni slog našega doma, ne glede na to, ali je ta tradicionalen ali sodoben. Pomembna je tudi umestitev: zunanje luči moramo namestiti tako, da poudarijo ključne značilnosti našega doma, kot so vhodna vrata ali vrtna pot. Izbrati moramo tudi prave, energetsko učinkovite LED, ki zmanjšujejo porabo energije.

zunanja razsvetljava