ID - identifikacijske PVC kartice: magnetne in čip so danes na vsakem koraku

ID - identifikacijske kartice so v prvi vrsti namenjene izkazovanju identitete posameznika v različnih okoljih in na različnih ravneh. Identifikacijske PVC kartice so danes prisotne na vsakem našem koraku, saj jih lahko uporabimo pri evidentiranju delovnega časa, evidentiranju porabe hrane ali pristopni kontroli. Ta nam omogoča dostop do določenih objektov, vstop v določene prostore ali izhod iz njih. Nadzor dostopa v podjetje je danes nuja, saj nam pomaga zagotavljati varnost objekta in zaposlenih.

V našem podjetju se ukvarjamo z izdelavo in tiskanjem vseh vrst kartic, med katerimi so na voljo tudi različni tipi ID kartice. Prav različnim sistemom identifikacije in varnosti smo namenili največjo pozornost. Na voljo so najenostavnejše ID kartice s fotografijo in vidnimi podatki o imetniku, pa identifikacijske kartice s podatki v elektronski obliki. Te so lahko opremljene s kontaktnim čipom ali pa s čipom, ki uporablja RFID tehnologijo za brezkontakten prenos podatkov (RFID kartice). Identifikacijske PVC kartice se po zunanjih merah in videzu med sabo ne razlikujejo, z izjemo kombiniranih kartic z zunanjim čipom.


ID kartice glede na način dostopa in shranjevanja podatkov

Identifikacijske PVC kartice lahko delimo tudi glede na način dostopa in shranjevanja podatkov na njej.

Tako ločimo:

  • kartice s črtno kodo, ki zagotavljajo enostaven in hiter zajem podatkov s pomočjo čitalcev črtne kode;
  • kartice z magnetnim trakom ali magnetne kartice, ki služijo zgolj kot nosilec podatkov; v zadnjem času so jih izpodrinile sodobne pametne kartice;
  • čip kartice: kontaktne, brezkontaktne (RFID) in kombinirane.

Personalizacija ID kartice

Personalizacija pomeni vnos in tisk podatkov o imetniku kartice. Nudimo vam različne tehnike tiska in personalizacije ID kartic. Poleg besedila, številk in črtne kode je možno natisniti tudi fotografijo, podpis imetnika kartice, istočasno pa se lahko izvaja kodiranje čipa in magnetne steze. Magnetne kartice, ki imajo magnetni trak z visoko občutljivostjo, imajo večjo magnetno moč in so tudi bolj odporne proti poškodbam.

Pomagali vam bomo pri izbiri primerne identifikacijske PVC kartice za vas in vaše podjetje. Poskrbeli bomo za njeno izdelavo in tisk ter dodatke za njihovo zaščito.


ID Shop d.o.o. - povezave do naše spletne strani: