RFID kartice RFID tehnologija za ID in čip kartice | Pametna kartica

V podjetju ID Shop d.o.o. iščemo prave rešitve za različne sisteme identifikacije in varnosti. Naše storitve, proizvodnja in produkti so zato namenjeni izdelavi in tiskanju vseh vrst kartic ter njihovih dodatkov. Kartice so postale del našega vsakdanjika, saj se z njimi srečujemo vsepovsod. ID kartice so namenjene zelo različnim željam in potrebam (gre med drugim za članske, darilne, plačilne kartice), razdelimo pa jih lahko tudi glede na način dostopa in shranjevanja podatkov na kartici.

Kartice s črtno kodo tako denimo zagotavljajo enostaven in hiter zajem podatkov - samodejno branje podatkov se izvaja s čitalci črtne kode. Kartica z magnetnim trakom pa se uporablja zgolj kot nosilec podatkov in je predhodnica sodobnih pametnih kartic, ki jih imenujemo tudi čip kartice.


Pametna kartica je trenutno najvarnejša tehnologija za shranjevanje in uporabo digitalnih potrdil. Pametna kartica dostop do svojih podatkov ščiti z geslom (PIN koda), zato jo najpogosteje uporabljamo na področju bančništva in telekomunikacij. Brezkontaktne ali RFID kartice pa med drugim uporabljamo za identifikacijo opreme, izdelkov in vozil na daljavo, pa tudi za registracijo delovnega časa, brezgotovinsko plačevanje vozovnic in vstop v poslovne prostore.


RFID tehnologija omogoča brezkontakten prenos podatkov

Radio frekvenčna identifikacija (RFID) je danes gotovo najobetavnejša tehnologija za avtomatsko identifikacijo. Podobna je tehnologiji črtne kode, a jo v marsičem presega. Sistem črtne kode je sestavljen iz čitalnika in etikete s črtno kodo, ki se nahaja na objektu, medtem ko RFID sistem sestavljata čitalnik in RFID priponka, ki se nahaja na objektu ali je celo sestavni del objekta samega.

RFID tehnologijaRFID tehnologija
Pri identifikaciji z RFID tehnologijo gre za izmenjavo radijskih signalov nizke moči med čitalnikom in priponko - prenosni medij so torej radijski valovi.

Prednosti RFID kartice:

  • prilagojenost zahtevnim okoljem;
  • dolga življenjska doba;
  • zaščita podatkov in
  • velika hitrost zajema podatkov.


Kontrola pristopa je eno izmed najpogostejših področij uporabe RFID tehnologije. ID kartica ima lahko obliko in velikost običajne kreditne kartice ali obeska za ključe.

Za še učinkovitejše in predvsem varnejše poslovanje vam v našem podjetju za popoln in učinkovit nadzor ponujamo rešitve na področju varnosti in kontrole pristopa tudi s sistemom mehatroničnih ključavnic.


ID Shop d.o.o. - povezave do naše spletne strani: