Ključavnica za vrata - ključna za varnost vašega doma

Kakovostna ključavnica za vhodna vrata z varnostnim cilindričnim vložkom vašemu domu zagotavlja dodatno varnost. Če si ne priskrbite dobre ključavnice za vrata, vam še tako kakovostna vrata ne pomagajo prav dosti.

Danes je na tržišču pestra izbira ključavnic, zato je izbira ustreznega sistema zaklepanja vse prej kot preprosta naloga. Ključavnice za vrata se v grobem delijo na notranje in zunanje, glede na namen pa poznamo klasične, varnostne, protipožarne in elektronske. Ključavnica lahko odklepa vrata s pomočjo ključa, prstnega odtisa, vnosa varnostne kode ali RFID kartice.

KljučavnicaV podjetju ID Shop d.o.o. smo za lažji in hitrejši pregled razvili varnostno piramido, ki jo sestavljajo štirje varnostni nivoji. Varnostni nivo določata število različnih skupinskih ključev in generalnih ključev ter število možnih kombinacij, ki so lahko vpeljane v sistem. Višji kot je potreben nivo varnosti, boljša je zaščita proti kopiranju ključev. Za še bolj zanesljivo zaščito pa ponujamo tudi sistem mehatroničnih ključavnic z možnostjo širitve sistema in integracije z mehanskim sistemom ključavnic.

Ključavnice za vrata za sisteme centralnega zaklepanja

V skupnih prostorih večstanovanjskih in poslovnih objektov vsebuje ključavnica za vhodna vrata centralni cilinder. Ključavnica s centralnim cilindrom je namenjena enemu ali skupini ključev, vsak ključ pa obenem odklepa samo še svoj cilinder: poleg glavnega vhoda torej še stanovanje oziroma pisarno. Pri sistemu glavnega ključa slednji odklepa vse cilindre v sistemu, pri sistemu generalnega ključa pa glavni ključ odklepa posamezne podskupine, medtem ko generalni ključ odpira vse cilindre v sistemu.

EPS je osnovni (standardni) varnostni nivo, kateremu ustrezajo tisti sistemu zaklepanja, ki izpolnjujejo vse potrebne zahteve modernih varnostnih tehnologij. Takšne ključavnice za vrata nudijo trikratno dodatno zaščito proti nedovoljenemu kopiranju ključev, in sicer z vrhunskimi pravnimi, organizacijskimi in tehničnimi ukrepi. Slednje velja tudi za nivoja ICS in 3KSplus. ICS (napredni) je sistem zaklepanja, ki je še posebej primeren za dobro strukturirane sisteme generalnega zaklepanja. 3KSPlus (premium) sistem izstopa zaradi svojega unikatnega, patentiranega sistema delovanja brez vzmetenja. Takšna ključavnica je odporna na vse vremenske razmere in primerna tudi za varovanje kompleksnih dostopnih točk. Najvišji možni nivo varnosti MCS (Premium plus) pa je namenjen zelo kompleksnim sistemom zaklepanja, s katerimi lahko ustvarimo skorajda neskončno število kodnih ključev. Vključuje pa tudi maksimalno tehnološko zaščito proti kopiranju ključev.

Ključavnica za vrata - varna in enostavna rešitev za varnost vašega doma. Vabljeni na našo spletno stran!

ID Shop d.o.o. | Ključavnica, ključavnice za vrata, ključavnica za vhodna vrata - povezave do naše spletne strani: